Komt goed

atelier 1Ik heb jullie schandalig verwaarloosd! Drie weken zonder blogbericht en zonder dat ik andere blogs gelezen heb. De reden is wel duidelijk, de verhuizing, en daar gaat nou eenmaal een hoop tijd inzitten. Er zijn momenten dat je denkt dat je het nooit gaat redden, maar uiteindelijk komt (bijna) alles goed.

Ik ben iemand die zich snel druk maakt om dingen, ik maak me zorgen of mensen het wel goed begrepen hebben of dat ik iets wel aardig genoeg heb gezegd. Er wordt vaak tegen me gezegd dat ik me niet druk moet maken, maar ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe leer je zoiets af?

De aannemer
Onze aannemer die de badkamer verbouwd heeft hielp me een handje. We waren meestal niet aanwezig in Nijmegen om aanwijzingen te geven en vragen te beantwoorden. Daarom appten de aannemer en ik regelmatig met elkaar. Hij appte een vraag en ik gaf antwoord, hij appte een foto en ik zei dat ik het mooi vond. Wanneer ik mijn bezorgdheid uitte of iets wel op tijd af was of mooi stond kreeg ik steevast als antwoord: “Komt goed”.

verhuizen

De verhuiswagen kon nog maar net dicht.

Hij had gelijk, het is allemaal goed gekomen. Partner heeft zijn uitspraak overgenomen en ook ik begin het af en toe te gebruiken. Op momenten dat ik normaal gesproken door kan slaan naar de paniekmodus kan het nu zomaar gebeuren dat ik moet lachen omdat er “Komt goed” gezegd wordt.

Verhuizen
Twee dagen voor de verhuizing belde ik nog even met de verhuizer om te zeggen dat ik misschien toch nog net een paar dozen tekort kwam. Ik had bovendien nog een paar extra dingen die ik toch mee wilde nemen. De verhuizer vertelde dat ze altijd nog wat extra dozen meenamen en dat ik tijd genoeg had om ze in te pakken. “Komt goed”, zei hij tot slot.

Rolgordijnen
Ik had online rolgordijnen besteld die op maat gemaakt zouden worden. Op de website stond dat het 2 tot 3 weken zou duren. Na 2,5 week had ik nog niets gehoord over de voortgang en ik besloot een mailtje te sturen. In het antwoord stond dat de rolgordijnen in de week erna geleverd zouden worden. Er stond niets over een dag of dat ik nog bericht zou krijgen.

atelier 2Ik besloot het principe “Komt goed” toe te passen. De hele week heb ik niets gehoord tot ik op vrijdagmiddag ineens een mailtje kreeg dat de bestelling de volgende werkdag geleverd zou worden. Zojuist werd er aangebeld en de rolgordijnen zijn binnen.

Inmiddels wonen we alweer een week in Nijmegen en het bevalt prima. Meer dan de helft van de dozen is uitgepakt, de rest bevat voornamelijk keramiek en hobbyspullen. Mijn atelier is op dit moment een rommelige bende en voorlopig zit ik nog niet met mijn handen in de klei. Maar ik weet zeker dat ook dit goed gaat komen. 🙂

9 gedachtes over “Komt goed

 1. Leuk weer eens een berichtje van je te lezen, doet me goed.
  Enne… hoe voelt het om van een aantal meters beneden zeeniveau nu op een aantal meters boven zeeniveau te wonen? Lijkt mij een veilig gevoel, Bovendien is de omgeving veel mooier en gezonder en minder hectisch!!! Als ik jou/jullie was dan zou ik maar snel de omgeving verkennen en er vooral van genieten. Fietsen is ook heel leuk, als ik mij niet vergis dan zag ik een fiets staan in de verhuiswagen!?

  Groet en tot ziens,

 2. Ook met die klei komt het vast weer goed! Straks fijn in je eigen nieuwe atelier, met frisse nieuwe moed en vol ideeën, dan komt het zelfs meer dan goed!
  Groetjes Inge

 3. Komt goed, komt goed!!!!! … dat hopen wij ook! Succes in je nieuwe huis. Ik heb a; het een en ander gehoord van je ouders Het lijkt me prima om daar te wonen!!

 4. Jaaa… Eindelijk weer een berichtje!! Ik stond van het weekend al door mijn lijstje te bladeren of ik niks van je over het hoofd had gezien 🙂
  Fijn te lezen dat het allemaal redelijk vordert. Alles krijgt “vanzelf” zijn plekje. Komt goed 🙂
  Succes met wat jullie nog moeten doen!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.