Wat ga ik missen?

eendje 2Ik heb me de laatste weken afgevraagd wat ik het meest zal gaan missen als ik verhuisd ben. Bij mijn laatste verhuizing ca. 16 jaar geleden heb ik geen minuut meer teruggedacht aan de gehorige flat en was ik dolblij met de rust en met een tuin aan het water. Ook nu ben ik weer blij met meer ruimte en een grotere tuin.

Ik mis inmiddels al de gezellige keramieklessen en het contact met gelijkgestemden. Dat zal ik opnieuw moeten opbouwen in Nijmegen. Gelukkig is het via social media erg makkelijk om contact te houden. Ook voor de Goudse Keramiekdagen moet ik een stukje verder rijden voortaan.

Het winkelcentrum ga ik ook erg missen. Een paar jaar geleden heeft het een succesvolle make-over gehad en met drie supermarkten een Hema, twee bakkers, een visboer, slager en heel veel meer was het er prima winkelen.

Natuurlijk ga ik ook de mogelijkheid missen om bij mijn ouders en vriendinnen langs te gaan zonder langer dan een uur onderweg te zijn. Shoarma eten bij een van de beste tenten van Nederland. Naar de vogeltjes kijken bij de dierenwinkel.

eendje 1Wat we echter het meest gaan missen zijn de eendjes. Niet dat ik nou dagelijks of wekelijks brood in de sloot gooi of gesprekjes met ze voer, maar toch. Het geluid dat ze voortbrengen alsof ze je enorm aan het uitlachen zijn en dat gespetter. Dat ze soms even uitrusten op mijn steiger of op de schutting en je dan aankijken alsof jij degene bent die hier niet thuishoort.

Afgelopen week hing ik de was op en ineens liepen er twee eenden vanaf de steiger in draf naar me toe. Ik had ze niet zien aankomen en schrok ervan. Eerst dacht ik nog dat ze brood kwamen halen omdat ze trek hadden. Partner zei dat ze kwamen om afscheid te nemen en ik geloof dat hij gelijk heeft. Snik.

14 gedachtes over “Wat ga ik missen?

  1. Ja, eigenlijk is het afscheid nemen van 2 huizen Ik vind het toch altijd wel een emotionele gebeurtenis vind ik. Hoewel je daar meestal niet al te veel tijd voor hebt rond zo’n verhuizing!
    Nog even en dan kun je genieten van je nieuwe huis. Zie je gauw aan deze kant van het land!

  2. Aaah ik kan mij zo goed voorstellen dat je dit allemaal gaat missen. Je vooruitzicht is in ieder geval ook erg goed. Er gaat vast een hoop voor terug komen. Succes met wat jullie nog moeten doen.

  3. Het is vast allemaal even wennen, maar er komen waarschijnlijk allemaal mooie nieuwe dingen voor in de plaats. Ik begin onze gezellig draaiochtendjes wel een beetje te missen… Als je weer een keertje wilt draaien ipv klussen hoor ik het wel!

  4. Gek altijd, dat afscheid nemen. Ook al ga je naar een groter en mooier huis, het is toch altijd even slikken als je de deur voor het laatst dicht doet. Maar ook heel leuk om een nieuw thuis te maken. Veel succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.