Wapperende was aan de lijn

waslijn 1Soms kan ik zo vrolijk worden van wapperende was aan de lijn. In Zuid-Europa ziet het er altijd zo leuk uit als er hoog boven je hoofd van de ene naar de andere kant van de smalle straat gekleurde was hangt te drogen. Ook van de grote witte lakens die in de polder in alle vrijheid kunnen wapperen kunnen mij wel bekoren.

Mijn eerste woning was een galerijflat, daar hing ik wel eens was te drogen op het balkon. Op vier hoog wapperde dat natuurlijk prima. Ik had mijn mooie nieuwe dekbedhoes te drogen gehangen en we waren even weggegaan. Bij terugkomst zag ik het meteen, de dekbedhoes was verdwenen. Geschrokken rende ik het balkon op en keek naar beneden. Twee verdiepingen lager en één opzij lag mijn hoes op het balkon van iemand anders.

waslijn 2Pas afgelopen zomer besloot ik om de waslijn die ik al zo’n vijftien jaar in huis had te gebruiken. Ik schroefde wat haakjes in de schutting en spande er lijnen tussen. Al gauw zag ik dat de mooie hoge lijnen die mijn moeder thuis heeft hier niet mogelijk zijn. Bij mij hangen de lijnen aan de schutting die niet hoger is dan 180 cm vervolgens buigen de lijnen iets door en als je er dan een paar natte handdoeken aan hangt moet je oppassen dat ze niet op de grond komen.

was drogenMaar met wat passen en meten hangt er op een gegeven moment toch wat te wapperen.
“Heb je geen droger?”, wordt mij weleens gevraagd. Op dit moment heb ik geen plek voor een droger maar ik heb wel voldoende plek om het neer te hangen. In het nieuwe huis heb ik wel plek voor een droger, maar ook voldoende plek om de was binnen of buiten op te hangen.

We hebben even getwijfeld en besloten dat we geen droger nodig hebben. Wel hebben we een droogtoren gekocht om bij goed weer de was buiten op te kunnen hangen. Ik kan me nu al verheugen op die heerlijke geur van de was en het is ook nog eens beter voor het milieu!

12 gedachtes over “Wapperende was aan de lijn

 1. Ik woon erg ruim.
  Daardoor heb ik de luxe om een droogkamer te gebruiken.
  Twee droogrekken staan in deze droogkamer en het raam staat altijd open.

  Een droogtrommel wil ik niet.

  Vriendelijke groet,

 2. Wapperende was in het buitenland vind ik altijd fantastisch! Goed dat je alles ophangt. Ik probeer het zelf ook zo vaak mogelijk te doen, maar zonder balkon is dat niet altijd even handig. 😉

 3. Ik heb wel een droger maar heb ook regelmatig een droogrek in de kamer of op het balkon staan. Wel zo fijn voor de was en voor het milieu…

 4. Mijn vrouw grbruikt een droogmolen in de tuin, waavoor ik een pijp in de grond geslagen heb, waar een klos op past als hij niet gebruikt wordt.

 5. Ja, er gaat niets boven een was die door de wind en zon gedroogd is. Ik verheug me op mijn bed straks. Heb vanochtend lakens gewassen en ga ze straks weer op het bed leggen, ze zijn dus echt helemaal ‘vers’!

 6. Het ruikt zo lekker als je was buiten gedroogd heeft! Op het balkon van vriendje mag je geen was drogen van de VVE want het complex heeft een heuse architectuurprijs gewonnen (ik vind het een lelijk en onhandig gebouw, maar goed…). Zo jammer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.