Maak je eigen kunst voor aan de muur (1)

birdIk ben de laatste tijd behoorlijk wat creatieve vitaminen tekort gekomen. Daarnaast heb ik jullie ook vreselijk verwaarloosd als het om creativiteit gaat. Vorige week begon het al te kriebelen en ik was het liefst met mijn handen in de klei gegaan. Het is echter wel handig om het een beetje schoon te houden in huis, het moet tenslotte nog even toonbaar blijven.

Ik ging op zoek naar een schone vorm van creatief bezig zijn, dus zonder dat je je handen hoeft vuil te maken. Eigenlijk kwam het idee vanzelf aanwaaien. Ook al hebben we de sleutel van onze nieuwe woning nog niet, in mijn hoofd ben ik er natuurlijk al heel druk mee. In mijn hoofd is de vloerbedekking al weg, is er al geschilderd en behangen en ligt er een nieuwe vloer in. Ik ben al bezig met de inrichting. 🙂

Inspiratie
In woontijdschriften en op internet is er genoeg inspiratie te vinden en ik moest me enorm bedwingen om niet al wat spulletjes voor de inrichting aan te schaffen … dat is dus niet gelukt. Op de site van vtwonen vond ik een leuke print voor aan de muur en een redelijk bijpassende waxinelichthouder. Uiteraard moest ik dat lichtsnoer er perse bij hebben en een kruk (díe kruk) is onmisbaar voor mijn atelier, toch?

Bron: Foto 1 Trendymeubels.nl, Foto 2 VTwonen.nl

Dat komt gewoon door die veel te mooi gestylde plaatjes. Aan een witte of lichtgekleurde muur hangen zwart-wit tekeningen of quotes aan de muur in strakke lijstjes. Ik wil dat ook op een muur in de slaapkamer en in mijn atelier en misschien ook wel op de overloop en in de gang. Partner twijfelt of hij het mooi vindt, maar over mijn atelier heeft hij in ieder geval niets te zeggen.

Een doe-hobby
Gelukkig heeft Partner zich ook een beetje misdragen. Gisteren kwam hij thuis met een startset van Märklin voor zijn treinbaan. Eerlijk gezegd ben ik blij dat hij er straks, naast lezen en films kijken, een echte ‘doe-hobby’ bij heeft.

Over doe-hobby gesproken. Ik vond dat ik niet hele (web)winkels moest leeg kopen. Die print van die vogel op een tak is niet erg, maar ingelijste quotes kun je natuurlijk zelf ook maken. Ik zie dat ik al zoveel heb zitten kletsen dat het eigenlijk tijd wordt om deze blogpost te beeïndigen of op te splitsen. Sorry, het maken van je eigen prints voor aan de muur komt de volgende keer aan bod.

AnnieVought

Bron: In the make

Kaboriginal en Annie Vought
Wel kan ik jullie alvast laten zien wat andere mensen hebben gemaakt om aan hun muur te hangen. Annie Vought heeft een leuk idee om zwart-witkunst aan de muur te hangen. Ik zou er echter het geduld niet voor hebben om handgeschreven brieven te scannen, te vergoten, te printen en vervolgens heel voorzichtig het wit weg te snijden zodat alleen de tekst overblijft.

Het werk van Kaboriginal ziet er in het filmpje redelijk simpel uit om te maken, maar ik doe het haar niet na. Wel heerlijk om naar te kijken.

Wordt vervolgd

Advertentie

5 gedachtes over “Maak je eigen kunst voor aan de muur (1)

  1. Ow, bedankt. Nu komt mijn oude geweldige idee voor aan de muur weer bovendrijven. Ik wilde altijd een hele grote poster met een natuur- of stadsgezicht in gelijke stukken snijden, op triplex plakken en dan aan de muur hangen. Dan lijkt het net of je een extra raam hebt! Ooit komt het ervan!
    Leuk trouwens, al die voorpret!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.