Rotterdam, smullen in de Markthal en kleine treintjes

Rdam - MH1Het moest er maar weer eens van komen. Na al dat opruimen, inpakken en uitzoeken vonden we dat we wel een dagje uit verdiend hadden. De Markthal staat al heel lang op mijn lijstje, een aantal jaar geleden schreef ik er een stukje over voor mijn werk. Ik wachtte met smart tot de Markthal voltooid was. 

Rdam - MH3Zoals gewoonlijk parkeerden we de auto bij metrohalte Kralingen, we namen de metro en stapten bij Blaak uit. Aan de ene kant zagen we de kubuswoningen, aan de andere kant de ronde vormen van de Markthal. De mensen die er wel eens geweest zijn hadden ons geadviseerd niet op een zaterdag te gaan omdat het dan enorm druk is. Ik kan je vertellen dat woensdag aan het eind van de ochtend een prima tijdstip is om te gaan. Het was erg rustig.

We liepen eerst een rondje om eens te kijken wat er allemaal voor lekkers te krijgen was. Er zijn veel verse producten. Net als in de Boqueria in Barcelona hangt er vlees, zie je bakken met noten en kruidenbergen. Het is allemaal wel een flinke maat kleiner dan in de Markthal van Barcelona. Toch hebben toeristen ‘m al gevonden, we hoorden in ieder geval veel anderstaligen om ons heen.

Rdam - MH13Bij de Turkse bakker viel Partner voor de baklava met walnoten en we namen er een heerlijke Turkse pizza bij. Ik had al ergens flinke kokosmakronen gezien en ging er eentje ophalen. Vergeet ook niet naar boven te kijken daar is namelijk het grootste kunstwerk van Nederland te zien. Het werk van ruim 11.000 mis gemaakt door Arno Coenen en bestaat uit levensgrote afbeeldingen van de verse producten die in de Markthal verkocht worden. We hadden nog veel meer willen proeven! Maar er stond nog meer op ons lijstje.

Märklin en Donner
Rdam - MW4Partner heeft besloten dat hij in het nieuwe huis een treinbaan wil. We hebben er al een kamer voor gereserveerd. In de Westenwagenstraat zit een winkel waar ze spullen verkopen voor modelbouw, treintjes en op afstand bestuurbare auto’s. Met de man achter de balie nam Partner de Märklintrein terug naar zijn jeugd. Hij nam een dikke brochure mee om uit te zoeken met welke startset hij wil beginnen.

Rdam - D2Daarna liepen we door naar boekhandel Donner en zagen tot onze schrik dat de winkel er niet meer zat. Gelukkig stond er wel aangegeven dat Donner nu op de Coolsingel zat, vlak om de hoek. Bagels en Beans is verdwenen uit de winkel, maar er was een ander restaurant waar we wat te drinken namen.

Miniworld
Onze laatste stop was Miniworld, maar niet voordat we even een kijkje namen bij het vernieuwde Centraal Station. In Miniworld kon Partner zijn hart ophalen en eerlijk gezegd vond ik het ook wel leuk. Niet zozeer de treintjes, maar meer de huisjes en piepkleine mensjes. Het Centraal Station dat we net nog in het echt gezien hadden, konden we nu in het klein nogmaals bekijken.

Rdam - MW2Ik kwam een superman tegen, vliegend in de lucht en Pipi Langkous die even liet zien dat ze haar paard op kon tillen. Ze waren Diergaarde Blijdorp aan het bouwen en in 2016 moet ook een Britse treinbaan klaar zijn.

Partner stelde voor dat ik ook zo’n Miniworld in mijn atelier kon beginnen, maar dan zonder treintjes. Mwa, ik denk er nog even overna. 🙂

7 gedachtes over “Rotterdam, smullen in de Markthal en kleine treintjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.