Keramiek met stippen en strepen

stapel keramiekHet is al weer even geleden dat ik met mijn handen in de klei zat. Mijn kleigereedschap staat netjes in zelfgedraaide vaasjes en potjes, mijn klei ligt opgestapeld in de schuur en mijn atelier was nog nooit zo schoon en opgeruimd. Gelukkig hebben jullie nog wat draaisels van me tegoed.

In een van de laatste lessen bij Kiki heb ik nog een flink bord, een schaaltje en een klein kannetje gedraaid. Na een weekje drogen nam ik van thuis mijn engobe mee en wat uitgeknipte appeltje, streepjes en stippenstickers.

Ik plakte de stippenstickers op het bord en kleurde het bord vervolgens blauw met engobe. Op het schaaltje plakte ik de natgemaakte appelknipsels en het kannetje beplakte ik met dunne streepjes. Met groene engobe beschilderde ik het schaaltje en kannetje. (Zoals ik al eerder liet zien in ‘Keramiek met figuurtjes’.)

Nadat de tweede laag engobe droog was, peuterde ik voorzichtig de streepjes, stippen en appeltjes van het servies. Nu kon het spul gebakken worden. Daarna nog een transparant glazuur erover en klaar. Een beetje jammer dat het glazuur enorm is gaan craqueleren, als het nat wordt sijpelt het door de barstjes heen. Maar verder ziet het er best leuk uit. 😉

 

Advertentie

6 gedachtes over “Keramiek met stippen en strepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.