Siropeloos

siroopHet was een behoorlijke klus om alle overtollige rotzooi het huis uit te krijgen. Moeite met beslissen of dingen weg konden of dat ik het liever nog wilde bewaren had ik niet. Tot mijn grote verbazing deed ik heel veel gewoon weg.

Niet alles verdween in de kliko, na een vragenrondje bij familie en vrienden ging veel naar de Kringloopwinkel. De kliko was wel ontzettend snel vol. Gelukkig mocht ik bij de buren wat vuilniszakken in de kliko doen, maar dan nog hield ik veel vuilniszakken over.

Het probleem was op een gegeven moment niet meer het opruimen, dat ging juist heel erg goed, maar waar laat ik de rotzooi. Voorlopig maar even in de schuur dus, aangezien het ‘schone rotzooi’ was en geen etenswaren en lege melkpakken.

Siroop
Met een nog één dag te gaan wist ik niet zo goed meer waar ik me nou op moest storten, wat was nou het allerbelangrijkste. Partner besloot een handje te helpen. Hij pakte een fles cranberrysiroop uit de kast en begon die nonchalant te schudden. Iets te nonchalant want de fles glipte uit zijn handen en belandde met z’n de dop op de vloer. Een grote rode vlek verspreidde zich over de grenen vloerdelen.

siroperigPartner begon meteen met deppen. Ik zou net de ramen gaan zemen en besloot het sopje maar voor de vloer te gebruiken. Het plakte natuurlijk overal op de vloer en meer water bleek de oplossing te zijn. Toen de vloer eindelijk siroopvrij was haalde ik eens diep adem en keek om me heen.

Ik hoorde mezelf ineens hard schreeuwen (en bedacht me later dat de buren ontzettend blij zullen zijn dat ik straks weg ben :-)). Ik zag rode spetters siroop op de muur, op een schilderij, op de lamp en, tot overmaat van ramp, op de bank. Nadat ik weer bij bewustzijn kwam is er een hele rol met (natgemaakt) keukenpapier doorheen gegaan. Het lijkt weer helemaal oké te zijn.

Fotoshoot
Gelukkig hadden we het huis op tijd aan kant voor de fotoshoot van afgelopen woensdag. Nog een weekje en dan kan iedereen op Funda mijn huis bekijken.

 

6 gedachtes over “Siropeloos

  1. Dat soort dingen gebeuren altijd op stress momenten. Ik kan me helemaal voorstellen dat je dan even uit je dak gaat! Ben benieuwd hoe de foto’s zijn geworden.

  2. Vreselijk. Ik had het een tijd geleden met koffie en vorige week – op mm werk – met een plastic bakje gedroogde uitjes. Iedereen die de afdeling opliep dacht dat er Indonesisch gekookt werd. Wat een gedoe. Gelukkig kreeg je het er nog vanaf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.