Droomhuis gevonden

nn 1Na vier en een halve maand gericht zoeken op internet en na het bezichtigen van negen woningen, hebben we eindelijk ons droomhuis gevonden. Al meerdere malen dachten we, tijdens het bekijken van de foto’s, dat we de juiste woning te pakken hadden maar telkens viel het weer tegen. Alleen bij de laatste paar huizen hadden we een goed gevoel, zoals jullie al konden lezen in een vorige blogpost.

In de wijk waar we zochten gingen sommige huizen als zoete broodjes over de toonbank, binnen twee weken werden ze verkocht. We wisten dus dat we snel moesten zijn toen. ‘Onze’ woning kwam op zaterdag op de markt, de makelaar was op die dag dicht dus ik belde maandagochtend meteen op om een bezichtiging in te plannen. Die donderdag konden we terecht.

Op papier voldeed de woning aan al onze wensen, maar hoe was dat in het echt? In de grote garage is een mooie kamer gerealiseerd die ik meteen omdoopte tot mijn atelier met uitzicht op de tuin. Alleen jammer dat er geen uitstortgootsteen is waar ik de klei kan wegspoelen, had ik tegen Partner gezegd. Tijdens de bezichtiging bleek die er wel te zitten in de naastgelegen berging.

De woonkamer bleek breder te zijn dan we dachten en de keuken groter. We willen graag een boekenwand maken en de huidige bewoners vonden dat blijkbaar ook leuk. Die boekenwand is er namelijk al en ze laten ‘m zitten. De slaapkamer is supergroot, zo groot dat je er een inloopkast kunt maken. Kortom het huis lijkt voor ons gemaakt te zijn. Ik ben ook niet van de trap gevallen of ergens uitgegleden. Dat lijkt me een goed teken. 🙂

Dankzij carnaval kwamen de volgende kijkers voor onze droomwoning pas een week later. Dat gaf ons een kleine voorsprong om een bod uit te brengen. De verkopers wilden er ook wel graag uitkomen met ons en we waren het binnen een paar dagen eens. We kunnen er gelukkig ook al snel in, als alles goed gaat is over ongeveer twee maanden de overdracht.

Nijmegen, here we come!

Advertentie

20 gedachtes over “Droomhuis gevonden

  1. Dat je niet gevallen of uitgegleden bent is inderdaad een goed teken ;-). Veel succes met inburgeren! Moet je daar nog een cursus voor volgen?

  2. Gefeliciteerd. Het moest natuurlijk een keer lukken. En dan nu toch nog vrij snel. De komende maanden hoef je je niet te vervelen. Nou deed je dat toch al niet. Heel veel woonplezier in Nijmegen.

  3. Wow wat super snel!!
    En wat een tof gevoel als alles zo is als je hoopt en zelfs beter 🙂
    Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe huis.
    Ik wens jullie daar veel woonplezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.