Vroege voorjaarsschoonmaak

schoonmaakNu we ons droomhuis gevonden hebben (meer hierover als er meer zeker is :-)), moet mijn eigen huis eraan geloven. Het wordt tijd om makelaars uit te nodigen en grondig op te ruimen. Een zogenaamde vroege voorjaarsschoonmaak. Waar moet je beginnen?

Partner had voor de opslag van een bureau, twee kasten en tig dozen met boeken opslagruimte gehuurd. Heel handig, vond ik, en ik gaf meteen de dozen met kerstspullen mee. Die hebben we voorlopig niet nodig en ze staan de rest van het jaar enorm in de weg.

Nu moet er ook serieus gekeken worden naar andere spullen die al jaren op zolder staan en waar we niets mee doen. Dat kan toch zeker ongezien weggegooid worden? En al die fotoboeken en reisverslagen van vergeten vakanties? Daar kijk ik niet wekelijks of jaarlijks in, maar ik ga ze echt niet weggooien, die bewaar ik.

Ook al krijgen we straks meer ruimte, het is zeker niet de bedoeling alles in dozen te mikken en mee te nemen. Nee, ik moet afscheid nemen van spullen en ik ben iemand die het zonde vindt om spullen (ook troep) weg te gooien. Partner heeft al aangeboden te helpen en dat klinkt aanlokkelijk, maar hij is roekeloos wat dat betreft.

Behalve opruimen moeten we ook kijken of er nog dingen opgeknapt moeten worden of dat we dat aan de volgende bewoners overlaten. Hopelijk kan de makelaar ons daarin adviseren. Een kale plek op het parket wil ik eigenlijk laten zitten, maar of je een stukje afgebladderde verf moet laten zitten … dat denk ik niet.

Volgende week krijgen we de eerste makelaars op bezoek. Ik ben benieuwd wat we nog moeten doen en wat we kunnen laten. Met de schoonmaak gaan we vast beginnen.

9 gedachtes over “Vroege voorjaarsschoonmaak

  1. Het verhaal krijgt nu toch echt vorm ! Maar die opruim, daar zou ik dus ook mee worstelen – ongelooflijk wat een mens allemaal bijeen ‘spaart’, zo zonder dat je het voelt … Succes, en hopelijk krijg je goed advies over wat je nog moet/kan aanpakken !

  2. Ik zie het al gebeuren met mijn toekomstige verhuizing.

    Wat heb ik teveel spullen verzameld in mijn leven!

    Wegdoen, opruimen en schoonmaken.

    Sterkte met jullie verhuizing!

    Vrolijke vakantiegroet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.