Nieuwe plateelresultaten

plat 6In november en december heb ik de cursus ‘schilderen als decoratietechniek’ gevolgd aan het SBB. Jullie hebben nog een aantal resultaten van me te goed. De stukken die we namelijk zelf gemaakt hadden en in de les beschilderden, moesten we nog thuis glazuren en afbakken.

Het lukte me pas afgelopen week om de stukken op te halen en ik was al bijna vergeten hoe het eruit zag en hoeveel werk er in had gezeten. Alleen het maken van het hart was al heel wat werk, laat staan het bedenken wat ik er op wilde hebben en het maken van de tekening.

De tekening van het meisje dat ik van internet plukte en op de scheve beker overbracht vind ik erg leuk geworden. Ik weet nog dat de krant langskwam op het moment dat ik het tijdens de cursus op de beker schilderde. Docente Trudy Otterspeer adviseerde me om er een strookje gras bij te tekenen zodat de verschillende onderdelen op de beker verbonden zouden worden. Het bleek weer een uitstekend idee te zijn.

Op mijn kommetje met gekleurde vogeltjes krijg ik ook enthousiaste reacties, hoewel ik zelf alleen maar zie dat ik hier en daar buiten de lijntjes ben gegaan (en dat mag natuurlijk niet). Het is een leuke verzameling geworden en ik ga er zeker verder mee experimenteren als ik straks een nieuw atelier en een eigen oven heb.

Advertentie

7 gedachtes over “Nieuwe plateelresultaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.