Hoe staat het met de huizenjacht?

huizenjachtHalf december hebben we voor het laatst woningen bezichtigd. Daarna werd het een beetje stil op Funda. Er kwamen niet veel woningen meer bij en wat er wel bij kwam vonden we niet zo interessant. Zul je net zien, als je er op zit te wachten gebeurt er niets.

Eind januari kwam er toch nog een leuk huis op de markt (huis A) en er was een woning die door een prijsverlaging ineens interessant werd (huis B). Na anderhalve maand rust konden we eindelijk weer eens richting Nijmegen voor bezichtigingen.

De woningen schelen nogal wat in prijs, maar in de duurdere woning (huis B) hoeven we bijna niets te doen. We hoeven alleen de muren een ander kleurtje te geven en dan kunnen we er in. Die woning is ook een stukje groter dan de andere. In de goedkopere woning (huis A) zouden we de open haard willen slopen, er moet een nieuwe keuken in, een nieuwe badkamer en ook een nieuwe vloer.

Het blijkt toch altijd weer lastig te zijn om je in een huis van een ander voor te stellen hoe het eruit zou zien met jouw spullen. Hoewel, bij één van de woningen lukte dat heel aardig. De smaak van de bewoners (huis B) komt namelijk behoorlijk overeen met die van ons. En de buren aan de ene kant kennen we ook al, dat is familie van Partner.

Toen we afspraken hadden gemaakt voor de bezichtigingen kwam er ineens nog een leuke woning bij (huis C). Het lukte helaas niet meer om deze woning op zo’n korte termijn mee te nemen in deze bezichtigingsronde. Ook een beetje jammer is dat we nog een halve dag vrij moeten nemen, deze makelaar doet namelijk niet aan bezichtigingen in het weekend. Raar, maar waar.

Goed, we stonden afgelopen week als eerste op de stoep bij huis A. Hoewel deze zeker niet tegenviel vonden we huis B toch een stuk mooier. Een beetje jammer alleen dat ik bij het afdalen van de trap de laatste vier treden miste en met wat kabaal in de hal terecht kwam. Ik vroeg me meteen af of dat nou een slecht teken was. Dat zou jammer zijn, want voor het eerst zien we in deze woning een serieuze kandidaat.

We wachten nog even de bezichtiging van de laatste woning af (huis C). Ik heb het gevoel dat het tussen deze twee woningen zal gaan. Dat één van deze twee (huis B of C) dan toch echt onze droomwoning is.

Wordt vervolgd …

Advertentie

5 gedachtes over “Hoe staat het met de huizenjacht?

    • Hoezo? Je moet alles toch even uitproberen? 😉
      Bij een vorige bezichtiging was ik tegen de schuifpui aan gaan staan. De pui schoof open en ik ging mee. Kon maar net overeind blijven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.