Terug naar school

idcollegeHet is al meer dan twintig jaar geleden dat ik op het MBO college zat. Ik dacht dat ik een winkel wilde beginnen en daar heb je een Middenstandsdiploma voor nodig. Ook wilde ik iets creatiefs doen en bij deze opleiding kreeg je de vakken esthetische vormgeving, reclametekenen en etaleren. Dat waren dan ook meteen mijn favoriete vakken.

We waren de eerste lichting van de opleiding MMO branchedifferentiatie textiel. Ik geloof dat we met twintig leerlingen van start gingen en drie jaar later met een stuk of twaalf leerlingen in het examenjaar eindigden.

We hebben tijdens onze schooltijd eigen bedrijfjes opgezet en T-shirts bedrukt en verkocht. We zijn naar een modebeurs in Parijs geweest. We hebben modellen ingehuurd en een echte modeshow gegeven. In het tweede en het derde jaar hebben we stage gelopen in een winkel en daar kwam ik er al heel snel achter dat ik helemaal niet zelf een winkel wilde hebben. Toch heb ik het erg naar mijn zin gehad op deze school.

Per ongeluk
Uiteindelijk ben ik per ongeluk in de grafische wereld terecht gekomen en daarna kwam er per ongeluk iets van communicatie op mijn pad en een klein beetje ICT. En nu … nu ben ik heel per ongeluk weer op deze school terecht gekomen, op vijf minuten fietsen van mijn huidige woning.

Inmiddels heet het geen MBO college meer, maar ID college en de dependance aan de Antwerpseweg, waar ik destijds les kreeg, is gesloten.
Ik ben overigens elke dag op een andere vestiging te vinden, er zijn er dertien in totaal. Als ik op school aankom zoek ik meteen de personeelskamer op. Vroeger mochten we daar nooit komen, nu ‘mag’ ik de kamer niet verlaten. Daar ga ik zitten met mijn laptop om ondersteuning te verlenen aan docenten die vragen hebben over het nieuwe systeem. Een soort helpdesk op locatie dus.

Ik heb ontdekt dat er in ieder geval nog twee docenten lesgeven waar ik tig jaar geleden ook les van had. Zou het nou niet grappig zijn als ik hen straks wat kan leren? 🙂

6 gedachtes over “Terug naar school

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.