Drie vogeltjes van klei

vogel 7Na al dat draaien op de pottenbakkersdraaischijf, had ik wel weer eens zin om iets anders te maken, een vogeltje ofzo. Ik heb wel eens eerder geprobeerd om een vogeltje te maken, dat lukte alleen niet zo goed. Toen hoorde ik iemand zeggen dat het gewoon twee bolletjes op elkaar waren. Dat klonk zo simpel en ik dacht, ik probeer het nog een keertje.

Ik rolde een klein bolletje en maakte er meteen een puntje aan voor de snavel. Daarna een grotere bol die ik wat platter maakte. Het lukte nog vrij aardig met de eerste, maar ik wilde er niet eentje maken, ik wilde er drie maken! Dus ik rolde nog twee kleine bolletjes met puntjes en twee grotere bollen. Partner kwam even keuren en keurde de snavels af.
“Veel te puntig”, zei hij. En hij had gelijk, een mussensnavel zou beter staan. Met klei is dat gelukkig geen enkel probleem. Je plakt er gewoon nog wat op.

Het was tijd voor de operatie. Ik maakte een gat in de kop en sneed het lijfje doormidden om het uit te hollen. Daarna plakte ik het weer aan elkaar en ik maakte er nog wat vleugeltjes bij. Ik probeerde op een van de vogeltjes bolle oogjes te zetten, maar het zag er niet uit. Dan maar zonder oogjes.

Toen de vogeltjes wat droger waren pakte ik de potjes met engobe er weer bij. Met een grote kwast waren de vogeltjes al snel blauw en groen gekleurd. Met een klein kwastje maakte ik de snaveltjes geel. Een beetje jammer dat je de grove streken van de kwast nog zag zitten op deze fijne vogeltjes.

Met een rubber kwastje drukte ik op en veegde ik over de engobelaag. Op deze manier lukte het me om de kwaststreken weg te krijgen. Ik voegde nog wat kleine versierinkjes toe in de vorm van puntjes en krullen.

vogel 6

vogel 5

9 gedachtes over “Drie vogeltjes van klei

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.