De grote opruiming gaat van start

verkocht 1Eindelijk hebben we dan uitsluitsel gekregen. Het huis in Nijmegen is nu echt verkocht en we kunnen het gaan leegruimen. De kartonnen meubels kunnen weer opgevouwen worden en wellicht worden gebruikt voor een volgende styling. Misschien wel in mijn eigen woning straks.

Gelukkig stond het huis van Partner in Nijmegen al zo goed als leeg. Hij woont tenslotte al een paar jaar gezellig bij mij, in de stad van kaas en stroopwafels. We hoeven slechts een paar dingen te verhuizen, of eigenlijk op te slaan, totdat we ons droomhuis vinden. De rest kan opgehaald worden door de Kringloop en als zij het niet willen, door het grof vuil.

En dan is mijn huis aan de beurt. Ik zit er al een tijdje tegenaan te hikken, maar nu moet er toch echt flink opgeruimd gaan worden. Een paar keer al stond ik op de zolderkamer, klaar om te beginnen, maar de moed zonk me in de schoenen. Ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen. Zuchtend vertrok ik weer naar beneden.

Vorige week is het me toch gelukt de troep op het logeerbed op te ruimen.
“Logeerbed?”, vroeg Partner. “Ik wist niet dat we een logeerbed hadden.”
Nou, dan weet je wel een beetje over hoeveel troep ik het heb. 🙂
Ik deed dat wel met behulp van een iPod met een heel spannend luisterboek, zodat ik niet afgeleid kon worden door allerlei rondslingerende boeken en folders. En dat was slechts één van de vele opruimprojecten.

Daarna moet er een makelaar gekozen worden, want dan moet ook mijn woning in de verkoop. Vervolgens hoop je natuurlijk op kijkers, dat lijkt me net zoiets als het opruimen vlak voor de werkster komt. Alleen kun je nu je was niet eens laten hangen en het hele huis moet al schoon zíjn! Ik zie dan ook voor me dat ik op het laatste moment nog een vuile onderbroek in de wasmand denk te mikken, maar die valt er net naast. Daar kom ik natuurlijk pas achter als het bezoek weer weg is.

Is er niet iemand die mijn huis nu al wil? Iemand die door de rommel heen kan kijken misschien? Dan bak ik alsnog die appeltaart wel die eigenlijk voor het open huis was of beter nog … ik laat mijn moeder die appeltaart bakken, zij kan dat véél beter. Dan stel ik dat opruimen nog eventjes uit. 🙂

Advertentie

15 gedachtes over “De grote opruiming gaat van start

 1. Ik kijk wel eens om mij heen met een oog wat kan weg voor een verhuizing.
  Dat lijkt dan al op een hele verhuizing.
  Wat ik echt mee wil nemen is feitelijk maar heel weinig.

  Maar dat opruimen blijf ik maar uitstellen.

  Gelukkig hoef ik voorlopig niet te verhuizen.
  Al kreeg ik vandaag wel weer te horen dat ik wel een groot huis bewoon in mijn eentje.
  Misschien moet ik dan toch maar eens gaan opruimen ……

  Ik ben gek op appeltaart !!!
  Als ik nu jouw huis op mijn blog aanprijs krijg ik dan ook een lekkere appeltaart?

  Vriendelijke groet,

  • Uhm, als het de koper oplevert wel natuurlijk! 😉

   Ik maak vaak de fout een te groot project in een keer aan te willen pakken en dan haak ik halverwege af. Je moet met kleine stapjes beginnen en een lekker muziekje (of luisterboek) erbij.

 2. Ik heb een collega die met haar man en twee kinderen in een klein flatje woont. Hun huis staat bomvol met spullen voor de kinderen die echt nodig zijn. Regelmatig komt ze naar het werk met haar auto vol geladen met spullen. Inclusief ledikantje en kinderstoel van de jongste. Dan komen er weer kijkers en zonder al die spullen lijkt haar flatje een stuk groter. Echt hilarisch!
  Eigenlijk bof je nog dat je gewoon op kunt ruimen. 😉 Het komt vast goed!

 3. Ah ja het opruimen en afstand nemen van spullen die er eigenlijk niet meer toe doen maar die toch nog ergens misschien….. Succes met het leegruimen en opruimen.
  Ik hoop dat jullie droomhuis snel op jullie pad komt.

 4. O, wat spannend! Op zoek naar een nieuw huis!
  Tja, en dat opruimen… Ik ken het maar al te goed…
  Misschien elke dag even naar zolder lopen en de eerste twee items die je ziet naar beneden halen en daar besluiten: marktplaats/prullenbak/verhuisdoos??
  Succes in ieder geval!

 5. Gefeliciteerd met de verkoop ! Ik wens je toe dat je goed en snel kunt beslissen bij de opruiming, en niet in de greep van het twijfelmonster komt. En veel hulp bij al dat inpakken, dat ook !

 6. Ik zou eigenlijk ook eens moeten beginnen met opruimen. Er komt ook een verhuizing aan bij ons. Maar ja, uitstellen is zoveel leuker. En appeltaart zoveel lekkerder!

 7. Mooi dat de verkoop nu echt definitief is!! Dat geeft een hoop rust denk ik en meer kijkplezier naar nieuwe huizen. Nu de jouwe nog…

 8. Gefeliciteerd met de verkoop van de woning in Nijmegen, enne succes met de (voorbereidingen) van de verkoop van de woning in Gouda.

 9. Leuk, op zoek naar een woning. Dat zijn altijd de gezellige dingen om te doen. Dat opruimen enzo daarentegen… tja… Elke week minstens een volle vuilniszak wegdoen, dan kom je er uiteindelijk wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.