Eindejaarsblog

kl 4En zo zijn we alweer aan het einde van het jaar gekomen. Ongemerkt zou ik bijna zeggen, want net als voorgaande jaren is de tijd weer voorbij gevlogen. Het is natuurlijk traditie om aan het eind van het jaar terug te kijken op wat je het afgelopen jaar hebt meegemaakt. Het is ook een beetje cliché, maar ach hoe moet ik het blogjaar anders afsluiten? 🙂

Sammy - zijaanzichtAangezien mijn blog voornamelijk over creativiteit gaat was dat ook afgelopen jaar het hoofdonderwerp. Aan het begin van het jaar was ik druk met het maken van beelden van rondborstige dames als Queenie en Sunshine. Ook heb ik een aantal heren aan jullie voorgesteld; Monsieur Automne en Monsieur Sucre Coeur. Ik werd bovendien verliefd op een mannetje van klei.

Voor het eerst sinds dertig jaar raakte ik heel eventjes weer breipennen aan om voor een collega een sjaal te breien.

In het vroege voorjaar ben ik begonnen met het maken van eieren van keramiek. Ik pompte ballonnen op en boetseerde er kleilappen omheen. Geelgroene en felrode eieren waren het gevolg. Voor echte kleine eitjes haakte ik eierwarmers voor Pasen in de vorm van een kuikentje en een haasje.

jann 4Exposities
Vervolgens ging ik op zoek naar een plek om te exposeren. Die plek vond ik bij Galerie Ruimte in Gouda, daar stond ik eind mei en de hele maand juni met mijn werk. Het inrichten van de expositie en de eerste dag waren weer erg spannend.

Later in het jaar stonden mijn ‘Badmutsen‘ en eierschalen twee maanden bij mijn schoonheidsspecialiste in de salon.

Haken
Ik had ondertussen mijn haaknaald weer gevonden en ik haakte een gezellig hoesje voor mijn smartphone. Toen ik het haakboek Hippe Haakwerkjes aanschafte werd ik nog enthousiaster. Ik haakte vrolijk gekleurde pannenlappen en een ronde onderzetter.

spst 9Wat nieuws leren
Ik heb ook nog wat nieuwe creatieve dingen geleerd. Zo kwam ik in aanraking met het bewerken van speksteen en dat wilde ik thuis ook graag gaan doen. Heel wat uurtjes heb ik in de tuin gezeten terwijl het steengruis me om de oren vloog. Ik heb voor nog heel wat uren steen liggen, maar het is leuk genoeg om mee door te gaan.

SBB - plateel 1Ik ben wat intensiever op de draaischijf bezig geweest en dat resulteerde in een aantal mooie schalen. Verder leerde ik op de draaischijf bordjes draaien. Bij Inge B. van Kleur in de Kamer kreeg ik even privéles op de draaischijf. Ik leerde me wat beter te concentreren op het afdraaien en oren trekken. Ze gaf bovendien haar geheimen over het werken met engobes prijs zodat ik figuurtjes in keramiek kon maken.

Tot slot leerde ik aan het eind van het jaar nog hoe ik moest schilderen op keramiek. Onze cursusgroep kwam er ook nog mee in de krant!

Persoonlijk
Op het persoonlijke vlak kreeg ik in februari te maken met een auto-inbraak maar die was ik door de geweldige afhandeling al snel vergeten.

We deden een nieuwe poging om het huis van Partner te verkopen. We deden een restyling met kartonnen meubels en een fotoshoot en hielden een zeer succesvol open huis.

In oktober gingen we voor het eerst zelf op bezoek bij een aantal huizen in de Betuwe. Inmiddels zijn de plannen gewijzigd en willen we in de omgeving van Nijmegen of in Nijmegen zelf gaan wonen. We hebben al een aantal huizen bezocht maar ons droomhuis zit er nog niet bij. Er komen elke week weer leuke huizen op de markt dus we hebben goede hoop dat het ons in 2015 gaat lukken.

Als het je gelukt is de hele opsomming te lezen en je aan het eind bent aangekomen van mijn eindejaarsblog wens ik je een geweldig, gelukkig en gezond 2015 toe vol creativiteit en liefde!

10 gedachtes over “Eindejaarsblog

  1. Mooie round-up heb je gemaakt ! Met plezier ook weer even teruggekeken ! Ik wens je een prachtig jaar. Niet noodzakelijk dat wat je in de winkel koopt, maar alles waar je stilletjes, binnenin, op hoopt …

  2. Wat een mooi overzicht heb je in elkaar gezet.
    Lekker crea bea geweest dit jaar. Ik ben heel benieuwd naar wat 2015 je allemaal gaat brengen.
    Ook je verhuizing is spannend. Hopelijk komt jullie droomhuis op jullie pad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.