Geglazuurde schalen

sch 2Een tijdje geleden was ik zo trots op mijn zelfgedraaide schalen. We zijn nu een aantal maanden verder en ik heb de schalen geglazuurd. Ik vond het bijna zonde om mijn maagdelijke witte schalen onder te dompelen in een onbekend glazuur en maar af te wachten of het wat zou worden.

Normaal gesproken gebruik ik een pottenbakles om te glazuren. Dat heb ik met drie van de schaaltjes dan ook gedaan. Eentje werd turquoise en ik heb er een vetplantje ingezet. Twee schalen heb ik blauw gespoten, maar dit glazuur is wat wispelturig. De ene keer is het resultaat wat feller blauw, de andere keer zit er wat bruin tussen.

Turquoise glimmers
De rest van de schaaltjes wilde ik eens thuis glazuren met mijn nieuw aangeschafte kwastglazuren van Botz. Ik had bij De hazelaar in Soest een turquoise Glimmerglazuur gekocht met, zoals de naam al zegt, wat glimmertjes erin. Op het etiket stond dat twee of drie lagen voldoende dekking moest geven. Dat bleek inderdaad te kloppen. Ik besloot bij een van de schalen eens wat anders te doen. Ik pakte een ronde uitsteekvorm en kwastte het glazuur erin. Eromheen liet ik de schaal wit. Het resultaat is erg leuk geworden.

Inktspetters
Een anders glazuur dat ik kocht was effectglazuur Cumulus van Botz. Dat is het best te omschrijven als geknoeide inktspetters op wit papier. Ook hiervan breng je met de kwast drie lagen aan op een schaal of bord. Het smeert alleen niet zo lekker uit vanwege de dikke korrels die erin zitten. De korrels, dat zijn de blauwe inktspetters die tijdens het bakken ontstaan. Je kunt dus wel een beetje bepalen waar je die wilt hebben. Het resultaat is spetterend!

 

 

Advertentie

10 gedachtes over “Geglazuurde schalen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.