De plannen zijn gewijzigd

Nijmegen-1Zoals ik jullie begin oktober al vertelde, waren we voorzichtig op zoek gegaan naar een nieuwe woning in de Betuwe. Het huis van Partner was onder voorbehoud verkocht en we vonden dat we best eens wat mochten rondsnuffelen. Op de Open huizen dag bezochten we wat huizen en over een van de huizen waren we enthousiast.

Omdat we eerst wat meer zekerheid wilden over de verkoop van Partners huis besloten we het rustig aan te doen. Het lot dacht daar anders over. Na het Open huizen weekend belde de makelaar van het huis waar we belangstelling voor hadden ons op. Er was een stel dat ook belangstelling had voor het hetzelfde huis en dat had nu een tweede bezichtiging gepland. Als we het huis wilden hebben zouden we snel moeten handelen.

Teleurstelling en opluchting
Tja. Wilden we het huis zo graag hebben dat we ons zouden laten verleiden tot het doen van een bod, terwijl we ons hadden voorgenomen rustig aan te doen? We besloten om ons niet op te laten jagen en deden niets. (Eigenlijk besloot Partner dat, ik sprong als een stuiterbal door het huis en was niet voor reden vatbaar. 😉 ) Aan het eind van de week kregen we te horen dat het huis verkocht was. Jammer. We voelden teleurstelling, maar ook opluchting. Er zijn tenslotte nog wel meer huizen in de Betuwe niet waar?

Wijziging van onze plannen
Ondertussen gingen we nadenken. Waarom wilden we eigenlijk naar de Betuwe? Dat was om tussen Utrecht en Nijmegen in te zitten (onze geboorteplaatsen en de plaatsen waar familie woont) en toch nog een beetje centraal te zitten. Partner zit het liefst in Nijmegen en mij maakt het niet zoveel uit. Ik heb sinds we samen zijn altijd gedacht dat we naar Nijmegen zouden gaan en ik ben er inmiddels ook wel een beetje bekend (niet te verwarren met berucht 🙂 ).

Langzaamaan beginnen onze plannen te wijzigen. Met het idee dat we naar de omgeving van Nijmegen gaan wordt het humeur van Partner steeds beter en daar word ik dan weer vrolijk van. Het huis van Partner is overigens nog steeds onder voorbehoud verkocht, het gaat nog enkele maanden langer duren. Maar goed dus dat we ons niet hebben laten verleiden tot een snelle koop van een andere woning.

Advertentie

12 gedachtes over “De plannen zijn gewijzigd

  1. We zijn weer op de hoogte. Verstandig zoals jullie gedaan hebben. Hopelijk gaat de verkoop van het huis in Nijmegen snel door.

  2. Het is niet slecht om af en toen eens in te houden en na te denken. En zo zie je maar, jullie hart wou gewoon ergens anders heen 🙂

    • Ik ben blij dat Partner dat kan, als het aan mij lag hadden we inmiddels al 3 huizen gekocht. 🙂
      Maar geduld is een schone zaak geloof ik, laat ik dat eens een keer proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.