Resultaat dames aan de waterkant

dames herfst 3Jullie hebben nog wat van me te goed. In juni liet ik mijn Dames aan de waterkant zien en vorige week zijn ze geglazuurd en wel bij me teruggekeerd. Ik heb ze in een herfstsetting op de foto gezet.

Vlak voor de vakantie zijn de dames een keertje gebakken en ik kon ze mee naar huis nemen om te bedenken wat ik ermee zou doen. Zou ik de jurkjes een kleur geven of zou ik de schalen en dames naturel laten? In de blogpost Terug naar de draaischijf besloot ik de schalen te voorzien van kleine stipjes en ze een matte glazuurlaag te geven.

Na het glazuren kwamen we (Kiki en ik) erachter dat de klei, om de antreciet kleur te krijgen, op minstens 1120 graden gebakken moest worden. De matte transparante glazuurlaag mocht echter niet heter gebakken worden dan 1040 graden. Tja. We besloten het toch op de hoge temperatuur te bakken. We wilden tenslotte ook dat de schalen zo waterdicht en winterhard mogelijk zouden zijn en dat bereik je met een hogere temperatuur.

Het resultaat is dat de schalen inderdaad een stuk donkerder zijn geworden, maar de transparante laag is niet overal mat. Op de meeste plaatsen is de transparant gaan glanzen, vooral de dametjes zelf glimmen van trots. 😉

Advertentie

5 gedachtes over “Resultaat dames aan de waterkant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.