Melk is goed voor …

melk 1Het is alweer een paar jaar geleden dat mij ter ore kwam wat melk als schoonmaaktrucje kan doen. Sindsdien heb ik het al een aantal maal met succes toegepast. Ik had me voorgenomen er een blogpost van te maken, maar dan moest ik er wel een paar foto’s van kunnen maken. Gelukkig heb ik Partner die niet te beroerd is om een lekkende pen op het dekbed te laten liggen.

Praat ik in raadsels? Of ken je de truc al en is bovenstaande geheel duidelijk voor je? Het begon op kantoor waar een collega een lekkende pen in zijn borstzakje wilde stoppen. Hij kon nog net op tijd gestopt worden.
“Anders had ik een beker melk over je heen moeten gooien”, zei een andere collega. Ik snapte het niet en ze legde uit dat melk de inkt uit een stof kan halen als die stof nog niet gewassen is. Handig om te weten en ik sloeg het op in mijn geheugen, niet wetende dat ik het al snel kon toepassen.

Diezelfde avond kwam Partner thuis met een flinke blauwe inktvlek in zijn mouw.
“Tja, ik ben met mijn mouw in de inkt gaan hangen” zei Partner. Waarom zei hij er niet bij, het was gewoon zo. Ik schonk melk in een kom, gebood Partner het overhemd uit te trekken en hing de inktvlek in de melk. Bijna onmiddellijk zag je sliertjes inkt het overhemd loslaten om te gaan drijven in de melk. De mouw heeft nog wel twee uur in de melk gehangen, maar toen was ook alle inkt verdwenen.

Sindsdien smacht ik naar inktvlekken omdat het zo ontzettend goed werkt. Ook de inktvlek op de bank en de vlek die de vergeten pen op het dekbedovertrek maakte zijn verdwenen. Hoewel de foto’s een beetje zijn tegengevallen.

Hebben jullie ook van die slimme schoonmaaktrucjes die simpel zijn en echt goed werken? (Zout over gemorste wijn enzo.)

10 gedachtes over “Melk is goed voor …

  1. Gelukkig, dan is het toch ergens goed voor… Ik las gisteren dat melk en melk producten een factor zijn in het ontwikkelen van borstkanker! 😦

  2. Sorry, ik heb geen tegen tip. Deze ga ik proberen te onthouden. Ik knoei wel eens met inkt (maw ik trek wel eens strepen op kleding omdat ik vergeet dat de punt van de pen nog uitsteekt..)

  3. Ik ga ‘m onthouden! Ik las ooit ergens dat een mes weer scherp wordt als je in een prop aluminiumfolie snijdt. Ik heb ’t alleen nog niet uitgeprobeerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.