Piepkleine kunst van Willard Wigan

iniminikunst 1Het is dat ik het per ongeluk op tv zag, anders had ik het niet geloofd. Kunstenaar Willard Wigan maakt microscopische kunst. Dat wil zeggen dat de kunst die hij maakt zo ontzettend klein is, dat hij het met behulp van een microscoop maakt. Je moet het dus ook met behulp van een microscoop bekijken.

iniminikunst 3In het oog van de naald of op de kop van een speld plaatst Willard Wigan zijn met zorg gemaakte kunstwerkjes. Het kan zomaar gebeuren dat een piepklein stukje waar Wigan weken aan heeft gewerkt ineens verdwenen is omdat hij te hard heeft in- of uitgeademd. Hoe frustrerend moet dat zijn?

Wigan is op zeer jonge leeftijd begonnen met het maken van zijn minikunst. Op school werd hij door leraren en klasgenoten voor gek gezet omdat hij niet kon lezen. Hij besloot zijn kunst zo klein te maken dat niemand het kon zien en niemand er kritiek op kon leveren.

Inmiddels is het helemaal goedgekomen met Wigan, hij mag zich een beroemd kunstenaar noemen o.a. Prince Charles, Mike Tyson en Elthon John verzamelen zijn werk(jes). Hieronder een filmpje met de daarin de kunstenaar en een aantal van zijn werken.

Advertentie

10 gedachtes over “Piepkleine kunst van Willard Wigan

  1. Die hoeft zich niet meer druk te maken dat hij niet kan lezen. En tegelijk een lange neus maken naar alle mensen die hem vroeger hebben uitgelachen.

    Bijzonder!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.