Open huizen dag, op bezoek deze keer

open huis 3Een half jaar geleden schreef ik nog over het gekkenhuis tijdens de Nationale Open huizen dag in april. We kregen toen zo’n 30 stellen op bezoek voor de woning van Partner in Nijmegen. Deze keer gingen we zelf op bezoek bij een aantal huizen. De woning van Partner is namelijk onder voorbehoud verkocht. (Jippie!)

We kunnen natuurlijk een gat in de lucht springen, maar onder voorbehoud verkocht is nog niet helemaal, we blijven daarom gematigd enthousiast. Wel is het voor ons voldoende rede om zelf eens een kijkje te nemen in de woningen waarin we geïnteresseerd zijn.

Naar de Betuwe
We vertrokken daarom naar de Betuwe waar we ons hopen te vestigen en belden aan bij wildvreemden om hun huis te bekijken. Al een paar weken hadden we onze favorieten op internet bekeken en een top 3 samengesteld. Eén van de huizen deed niet mee aan de Open huizen dag en we hadden een afspraak gemaakt met een makelaar om het huis de dag ervoor al te bekijken.

Dankzij de foto’s en plattegronden ken je de huizen natuurlijk op je duimpje, totdat je binnenwandelt. Het blijkt dan toch nog zo anders te zijn, groter of juist kleiner dan je dacht. Zo vonden wij het, eenmaal in de woning, moeilijk om ons voor te stellen hoe onze eigen meubels er zouden staan. De persoonlijke spullen die er stonden waren soms te overweldigend.

Te koop of niet te koop
stokstaartjesEén van onze favoriete huizen was een paar weken eerder helaas al niet meer beschikbaar, maar toen we door de straat reden (waar toevallig ook het huis staat waar we net geweest waren) zagen we nog een ‘te koop’ bord in de tuin staan. Ik belde de makelaar om te vragen of het nog te koop stond of dat ze vergeten waren het bord uit de tuin te halen. Het bleek tijdelijk van de markt te zijn, maar als ik geïnteresseerd was mocht ik wel komen kijken en we maakten een afspraak voor de volgende ochtend.

Op Open huizen dag bezochten we eerst het huis dat niet te koop stond, maar stiekem toch wel en daarna bekeken we nog twee huizen die echt een open huis hadden. Overal werden we natuurlijk gastvrij ontvangen en we waren gelukkig de enigen zodat de verkopers ons van alles konden vertellen over de woning en de buurt. Zo hoorden we bijvoorbeeld dat de wijk door Midas Dekkers is geopend. De beelden van stokstaartjes op de lantaarnpalen, die je verwelkomen als je de wijk binnenrijdt, houden de dijk in de gaten als het hoog water is. (Oeps, hoog water!)

Aardige mensen
Na het bezoek aan de woningen reden we naar het centrum om te lunchen. Toen ik op de parkeerplaats naar de automaat liep riepen verschillende mensen tegen me dat ik niet hoefde te betalen omdat het 4 oktober was. Ik dacht eerst dat ze een grapje maakten, dat ik eruit zag een vreemd beest ofzo. Maar toen mensen het afzonderlijk van elkaar bleven zeggen nam ik de gok. En ik had geen bon bij terugkomst. Wat een aardige mensen wonen hier! 🙂

Advertentie

12 gedachtes over “Open huizen dag, op bezoek deze keer

 1. Ik vind het een spannend vervolg verhaal worden :-).
  Gaat de verkoop def. door ?
  Waren het leuke huizen ?
  Hebben jullie al een voorkeur ?
  Ben erg benieuwd.
  Succes !!
  Gr. Margot

  • Wat een vragen Margootje 🙂
   Het huis is verkocht onder voorbehoud van financiering, dus in principe zou het wel echt verkocht moeten zijn. De kopers zijn erg enthousiast, nou de hypotheekverstrekker nog.
   1 huis is afgevallen, 1 viel wat tegen en 2 waren er erg leuk. Volgende week gaan we er nog 1 bekijken.
   We hebben een voorkeur … 🙂

 2. Oh, leuk! Huizenkijken! Dat vind ik zó leuk! Ik hang ook altijd op Funda rond. En dat terwijl ik niet eens ga verhuizen (mijn huisgenoten willen niet, ikke wel!). Veel succes!

 3. Dat ziet er goed uit Jose! Zou het nu echt gaan gebeuren?!
  Kunnen jullie ook weer verder, dat zou geweldig zijn. Ook een atelier in jullie nieuwe huis toch zeker?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.