Parels van het oude Joegoslavië

PJ - 0Meerdere keren hebben we dit jaar de bestemming van onze vakantie gewijzigd. Eerst zouden we in augustus naar Italië gaan, maar omdat we vreesden voor té hoge temperaturen zagen we er vanaf. Toen boekten we een busreis (tja vliegangst) naar Andalusië half september, maar die werd wegens te weinig deelnemers afgelast. Wat nu?

PJ - 9

Sarajevo

We twijfelden tussen een busreis naar de Balkan of er toch zelf met de auto heen. De autorondreis ‘Parels van het oude Joegoslavië’ trok ons over de streep. Met overnachtingen aan de Kroatische kust in Opatija, Split en Dubrovnik. Vervolgens naar Bosnië en Herzegovina om de herstelde brug in Mostar te zien en Sarajevo. Weer terug naar Kroatië voor de Plitvicemeren en de hoofdstad Zagreb. Tenslotte naar Slovenië met een bezoek aan de charmante hoofdstad Ljubljana, het meer van Bled en de Vintgarkloof.

Hoogtepunten
Nog nooit eerder waren we in het voormalig Joegoslavië en we zagen schitterende natuur, ontmoetten aardige mensen en kwamen in prachtige steden. Op een aantal whatsappjes en facebookmomentjes na was ik bijna 2,5 week vrij van internet en ook dat was heerlijk. De hoogtepunten en verrassingen waren voor ons het amfitheater van Pula, het stadje Trogir, de Krkawatervallen en Plitvicemeren, de ‘sprookjes’stad Dubrovnik, de brug van Mostar, Ljubljana en de Vintgarkloof in Slovenië.

(Voor onderschriften en vergrotingen klik op de foto’s)

8 gedachtes over “Parels van het oude Joegoslavië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.