De Wereldhavendagen in Rotterdam

whd 10Al jaren wil Partner graag naar de Wereldhavendagen, maar het komt er steeds niet van. Meestal zijn we op vakantie of we zijn te laat en zien op het nieuws dat de Wereldhavendagen geweest zijn. Deze keer is het wel gelukt om naar de haven van Rotterdam te gaan en ik kan het iedereen aanraden.

Met de metro begaven we ons naar Leuvehaven waar we de Erasmusbrug opliepen. Meteen zagen we een helikopter in de lucht die bezig was met een calamiteitendemonstratie. Vanaf de brug was er op elk moment van de dag wel wat te zien. Zo gaf de douane een demonstratie van het aanhouden van een sigarettensmokkelaar, er was een flyboard/hoverboarddemonstratie. Ook waren er drakenbootraces en lieten diverse Rotterdamse bedrijven zien wat ze zoal doen in de haven. Marineschip de Karel Doorman lag in de haven en daar was het enorm druk.

Achter de schermen
Partner had het programma samengesteld en daar hoorden twee excursies bij. whd 9Voor onze eerste excursie liepen we naar het Luxor. We kregen er een kort kijkje achter de schermen. Eerst liepen we onder het toneel en vervolgens stonden we naast en op het toneel. Daar ging het ons natuurlijk om, dat we ook even de zaal in konden kijken vanaf het toneel. Vervolgens bekeken we de kleedkamers en de green room, waar de artiesten zich na (of voor) de voorstelling kunnen ontspannen. Van bijna alle voorstellingen hebben artiesten rekwisieten achtergelaten in de green room. Zo hangt er een schaakspel aan de muur van de musical Chess en een grote berenkop uit de Drie Musketiers.

whd 11Lekker lunchen
We komen vaak in Hotel New York, maar het blijft een feest om hier te lunchen of te dineren. Partner nam bacon en eggs en ik had de overheerlijk geitenkaassalade met peertjes.

Uitzicht vanaf De Rotterdam
“Wil je het gebouw De Rotterdam zien?”, had Partner me thuis gevraagd. Dat wilde ik wel. Ik had er voor mijn werk een keer aandacht aan besteed en was wel benieuwd naar het gebouw waar wonen, werken en winkelen samenkomen. Het is met een oppervlakte van 160.000 meen van de grootste gebouwen van Europa.

whd 3Tijdens de rondleiding van een uur zagen we o.a. een hotelkamer, de lobby van de gemeente en de parkeergarage. Om de verwachtte verzakking van het gebouw tegen te gaan (ca. 20 cm) zijn de betonnen palen hier en daar opgekrikt. De vijzels die daarvoor nodig waren zijn nog zichtbaar in de parkeergarage.

Ten slotte gingen we voor het hoogtepunt met een supersnelle lift naar de 40e verdieping van De Rotterdam. Uiteraard was het uitzicht hier fantastisch!

Rotterdam heeft z’n best gedaan er weer een spectaculair weekend van te maken!

 

8 gedachtes over “De Wereldhavendagen in Rotterdam

  1. Lijkt me een erg leuk uitstapje, ik ben met mijn ouders weleens op rondvaart geweest bij de Rotterdamse havens, dat vond ik toen ook erg leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.