Heel Holland bakt weer

hhb 1Vorig jaar was Nederland in de ban van het programma ‘Heel Holland bakt’. Ik hoorde niet bij de mensen die aan de buis gekluisterd waren. Nog geen glimp heb ik van het programma opgevangen. Had ik dat wel, dan was ik ongetwijfeld verslaafd geraakt aan al het lekkers dat op tv voorbij kwam. Maar ik krijg een nieuwe kans.

Wedstrijd kleding maken
hhb 3Half februari zat ik op het puntje van de bank naar het tweede seizoen van The Great British Sewing Bee te kijken. Een programma waarin amateur coupeurs/coupeuses strijden om de felbegeerde titel van het gelijknamige programma. In elke aflevering krijgen de deelnemers drie opdrachten die ze zo goed mogelijk moeten uitvoeren. Elke aflevering is er een afvaller.

In een groot pakhuis in the Docklands in Londen worstelen de deelnemers met de diverse patronen en stoffen. De creaties zijn erg origineel en verrassend of soms wat ouderwets, maar zeer vakkundig uitgevoerd. Hopelijk gaat er volgend jaar weer een nieuwe serie van start.

The British Bake off
Een aantal weken geleden zag ik op de BBC een promotiefilmpje met zoetgekleurde mixers en geknoei met deeg. Het was de aankondiging voor alweer het vijfde seizoen van de The Great British Bake Off.

hhb 4Ik ben er eens rustig voor gaan zitten. The Sewing Bee en The Bake Off hebben hetzelfde concept en er zijn dus drie bakopdrachten die zo goed mogelijk moeten worden uitgevoerd. Tijdens één van de opdrachten moet er een recept van één van de juryleden, Paul Hollywood en Mary Berry, gemaakt worden. Daarbij krijgen de deelnemers niet het complete recept. De pasteltinten van de keukenunits alleen al zijn een genot om naar te kijken, laat staan het eindresultaat van de opdrachten!

Inmiddels zijn er al vier kandidaten afgevallen en er zijn al geweldige (mis)baksels voorbij gekomen. Tijdens de warmste dag van het jaar moesten de deelnemers ijstaarten maken die in een razend tempo smolten. Eén van de deelnemers was zo gefrustreerd door zijn smeltende taart dat hij hem in de vuilnisbak deponeerde. Kortom de emoties kunnen wel eens hoog oplopen!

Heel Holland bakt
hhb 5Op 7 september gaat het nieuwe seizoen van Heel Holland bakt van start, de Nederlandse versie van The Great British Bake Off. De jury bestaat uit meester patissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden. De sympathieke Martine Bijl presenteert het programma. Ik zit de komende weken op zondagavond voor de buis!

 

Advertentie

10 gedachtes over “Heel Holland bakt weer

  1. Wij hebben ooit één seizoen gevolgd nadat we per ongeluk waren blijven hangen. Ik vond het erg leuk! Maar na één seizoen ben ik er meestal wel klaar mee dus ik weet niet of het me nog lukt om nóg een seizoen te kijken. Ik ga het proberen. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.