Paradijs voor vogelliefhebbers

avi 5We zijn er eigenlijk wel uit dat we toch geen vogeltjes met kooi gaan aanschaffen. Dat neemt niet weg dat we vogels nog steeds erg leuk vinden. Dat bracht me op het idee om naar Avifauna te gaan. Dan kunnen we toch vogels kijken zonder ze in huis te hoeven nemen.

Partner had wel eens gehoord van Avifauna, maar was er nog nooit geweest. Na het bekijken van de website werd hij enthousiast en na wat speuren op internet zag hij dat je bij de ING rentepunten 50% korting kreeg op kaartjes. Jeej!

Omdat het weer er redelijk goed uitzag vandaag, besloten we om vogels te gaan kijken. We liepen eerst wat doelloos rond in het park en kwamen terecht bij de fazanterie en vervolgens bij de pinguïns. (Daar is Partner een groot fan van.) Daarna namen we plaats op de tribune.

Vogeldemonstratie
Het was tijd voor de vogeldemonstratie. Grote papegaaien vlogen over de hoofden van de toeschouwers. Het zijn echt enorme beesten als ze hun vleugels uitslaan en krijsen naar elkaar. Daarna stal een kleinere vogel de show. Ik ben de naam vergeten, maar het was familie van de ekster. Deze vogel haalde stokjes op uit het publiek om er (zogenaamd) een nest van te maken. Het was erg grappig om te zien dat de vogel soms gewoon zijn eigen weg ging en niet luisterde.

avi 4Zonparkieten, pinguïns, kookaburra’s, ibissen en nog meer soorten verschenen op het toneel. Het was heel leuk om te zien. Zeker toen een van de loopvogels bij opkomst meteen heel hard langs het publiek rende en maakte dat hij wegkwam. Het vrouwtje liet wel heel braaf zien hoe ze een (nep)slang aan gort sloeg. Tot slot was er nog de inzamelvogel. Deze nam geld van je aan en stopte het in een grote spaarpot voor het onderhoud van het park.

avi 6Lori’s voeren
Na de demonstratie liepen we naar een vogelhuis waar de Lori’s op ons zaten te wachten. Voor 1 euro kreeg een bakje suikerwater waar je mee naar binnen liep. Binnen no-time zat er dan een Lori op je hand om het goedje uit het bakje te drinken. Het was heel vermakelijk totdat Partner zijn bakje met Lori aan mij wilde geven. De Lori pikte het niet, maar mij wel. Au!

We liepen naar het Madagaskargebied waar diverse vogels en halfapen in het ‘wild’ te bewonderen waren. We zagen een ringstaartmaki die er heel relaxt bij zat, terwijl een groepje schoolkinderen tot heel dichtbij was genaderd.

We gingen de tropenhal binnen op het moment dat er weer een demonstratie was. Het was er heerlijk rustig. Daarna liepen we langs de papegaaien en parkieten, we zagen grote roofvogels, flamingo’s en uilen. Mijn camera klikte en het was begrijpelijk, maar toch een beetje jammer dat er overal gaas voor zat. Het is toch gelukt nog een hoop leuke foto’s te maken. Wat ons betreft is Avifauna echt een aanrader, zeker met een korting!

Voor vergrotingen en onderschriften, klik op de foto’s.

 

Advertentie

12 gedachtes over “Paradijs voor vogelliefhebbers

 1. Ik heb vage herinneringen van een bezoek aan Avifauna. Beter herinner ik mij als klein kind Artis te bezoeken met een rij van Papegaaien bij de ingang.
  Zoals gezegd liever zie ik vogels vrij rondvliegen in de Natuur.
  Een echte vogelkenner ben ik niet.
  Ik blijf steken op het nivo van drijfsijzen en gewone sijzen.

  Jouw precieze verslag heb ik met plezier gelezen.

  Vogelvriendelijke groet,

 2. Heel wat jaren geleden heb ik dit park met mijn vader bezocht. Daarna nooit meer geweest. Kan mij er ook niet zo heel veel meer van herinneren. Alleen dat ik toen al erg onder de indruk was van verschillende vogels. Zou er graag weer eens naar toe gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.