Joost de draaier

schalen 4De laatste paar weken voor de zomerstop ging het pottenbakken ineens uitzonderlijk goed. In drie lessen kwamen er maar liefst tien schalen in diverse maten uit mijn handen. Over alle exemplaren ben ik tevreden en dat mag een wonder heten.

Hoe het kwam dat het ineens zo goed ging? Geen idee. Ik nam gewoon plaats achter de draaischijf, kwakte een grote homp klei op de schijf en begon te draaien. Ik wist niet wat het moest worden, maar na een tijdje was er een mooie grote schaal. De schalen daarna kregen allemaal min of meer dezelfde vorm.

Chips
Ik omschreef de schalen als chipsbakken. Dat was meer een geintje omdat we, voor onze eigen veiligheid, nooit chips in huis hebben. 😉 Voor sla, fruit of brood kunnen de schalen natuurlijk ook gebruikt worden. Dat draaien ging zo lekker de laatste weken dat ik nu een beetje heimwee begin te krijgen naar de draaischijf. Gelukkig heb ik met speksteen bewerken een nieuwe hobby gevonden die uitermate geschikt is om buiten in de tuin en dus in de zomer te beoefenen.

Trots
Omdat het leslokaal in de zomer altijd grondig schoongemaakt en opgeknapt wordt hebben we alle werkstukken mee naar huis genomen. In het nieuwe seizoen kan er dan geglazuurd worden. Nu mijn verzameling zo bij elkaar staat ben ik er best een beetje trots op.

13 gedachtes over “Joost de draaier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.