Did you wear your Crocs today?

crocsOeh, wat heb ik ze verafschuwd, die lelijke dingen in felle kleuren met die grote gaten erin. En de dragers dan, mensen die ermee over straat durven gaan. Gajes is het, zien ze dan niet dat het er niet uitziet? Dit typ ik terwijl mijn tenen vrolijk wiebelen in een paar … eh, in een paar Crocs.

Toen de zool van mijn sloffen loskwam werd het tijd om weer een ander paar aan te schaffen. Eerlijk gezegd vind ik sloffen en slippers een beetje ondingen. Ik kan er namelijk niet goed op lopen. Als ik een trap op loop verlies ik ze vaak of ik breek er bijna mijn nek over.

Omdat slippers en sloffen los aan je voeten zitten moet je ze ‘optillen’ en daar ben ik niet goed in. Toen ik nog heeeeel jong was moest ik vaak proberen met mijn tenen knikkers van de grond te pakken. Waarschijnlijk was dat om het grijpen onder de knie te krijgen. Dat is dus niet gelukt.

De Crocs van Partner
Partner wilde ook nieuwe sloffen/slippers en hij bestelde ongegeneerd een paar Crocs online. Toen ze arriveerden bleken ze helemaal niet zo lelijk als ik had gedacht. Ik wilde er even op lopen en werd meteen enthousiast, dat wilde ik ook!

Online heb ik vele modellen en kleuren gezien, maar ik wilde ze liever eerst passen. In de Crocswinkel in Nijmegen deed ik dat. Ik probeerde een paar dat hetzelfde model was als dat van Partner, maar die schoten tijdens het lopen al snel van mijn voeten. Dacht ik eindelijk de juiste ‘slof’ gevonden te hebben … Er waren gelukkig nog meer modellen en de Duet Plus bleek wel goed te blijven zitten, zelfs zonder het bandje achter mijn hak.

Toevallig kreeg ik deze week een artikel onder ogen waarin staat dat je in principe met één paar Crocs je hele leven kunt doen. Daarom moet het bedrijf nu helaas maatregelen nemen en winkels sluiten.

Ik draag ze altijd!
“Heb je nou je Crocs in de auto aan?”, vroeg Partner terwijl we terugreden naar Gouda. Ja, dat had ik. Ook toen ik een dag later naar mijn zusje reed deed ik dat met Crocs aan mijn voeten. Ik wisselde ze wel om voor gewone schoenen voordat ik uitstapte. 🙂 Ik ben er dus erg blij mee, alleen vindt Partner wel dat ik het wat overdrijf.
“Leuk dat je zo blij bent met die Crocs”, zei hij toen we vorige week samen in bed lagen. “Maar ik heb liever dat je ze nu uitdoet.”

 

 

12 gedachtes over “Did you wear your Crocs today?

 1. Uit Tanzania heb ik een paar sandalen geimporteerd.
  In delen van Afrika worden daar oude autobanden voor gebruikt.
  Het ziet niet uit, maar loopt geweldig!

  Veel plezier met jouw crocs.

  Een volgend blog lees ik graag het kinky vervolg.

  Vrolijke zomergroet,

 2. Nee he Appeltje… Ook jij ? Ik vind ze namelijk spuuglelijk en heb gezworen er nooit op gevonden te willen worden.
  Maar……. ze blijken toch wel iets te hebben. Zou ik dan toch…… ? 🙂
  Geniet ervan !!!

 3. haha, leuk geschreven! Ik heb zelf een tijdje crocs gehad toen ik in het ziekenhuis werkte. Want idd, ze zien er niet uit, maar ze lopen wel fijn als je de hele dag in touw bent. Veel plezier ermee!

 4. Ojee *gruwel*… hahaha. Wat ik me altijd afvraag, die dingen zijn toch van plastic, gaat dat niet heel erg zweten en stinken en glibberen etc. ? 😉

 5. Ik heb ze wel eens aangehad van een vriendin en ik geef toe: het zat best wel lekker. Maar ik doe het niet. Ik weiger. Ik kan het niet. Nog niet… Misschien ooit een keer maar voorlopig… Nee nee nee 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.