Naar de Millinger Theetuin

MT - 4Al een paar jaar zeur ik Partner aan zijn hoofd om mee te gaan naar de Millinger Theetuin. Ik ben er een hele tijd geleden eens geweest en vond het tijd om nog eens te gaan kijken met een fototoestel deze keer. Partner schoof het steeds voor zich uit en stelde voor dat ik misschien beter met iemand anders kon gaan.

OortjeshekkenAlzo geschiedde. Met vriendin C. die in de buurt van Nijmegen woont sprak ik tijdens de Vierdaagse af om eens een kijkje te nemen in de Ooijpolder. Het ontmoetingspunt was hotel/restaurant Oortjeshekken waar we heerlijk op het grote terras hebben gezeten.

Hete wandeling
Daarna werd het tijd om via de dijk naar Kekerdom te rijden. Daar parkeerden we de auto en we liepen vervolgens twee kilometer over een brede onverharde weg om bij de theetuin te komen. Onderweg zagen we een ooievaarspaar met de lange benen in het water staan. Dat wilden wij ook wel, het was namelijk zo’n 27 graden, er was geen wolkje aan de lucht en zo af en toe voelden we de zweetdruppels rollen.

MT - 5Bij de Millinger Theetuin aangekomen betaalden we binnen het entreegeld (5 euro per persoon, inclusief een drankje), maar besloten het drinken nog even te laten wachten. We waren nu al gecharmeerd van de sfeer en we wilden eerst rondlopen.

Overal in de tuin waren zitjes waar je de thee (of iets anders) kon nuttigen. Op een grasveld stonden parasols, er was een overkapping met loungebanken en grote kussens in Oosterse sferen dat uitkeek op een waterpartij. We liepen langs rozenstruiken en door poortjes en kwamen bij een door bomen overdekt terras met jaloersmakende zitjes in prachtige kleuren. Op veel tafels stonden mooie schalen met water waar rozen op dreven. Op de grond stond hier en daar een minivijver.

We haalden ons drankje op en konden de overheerlijk taarten niet weerstaan. Op het grasveld zochten we een zitje uit onder een parasol. Het is een grote en inspirerende tuin, eentje die je zelf ook wel wilt hebben, en waar je even heerlijk kunt bijkomen van een fietstocht in de Ooijpolder.

 

Advertentie

11 gedachtes over “Naar de Millinger Theetuin

  1. Het was ook heerlijk!! Je waant je even in een andere wereld. Ik heb ervan genoten Jose, van de tuin en de gezelligheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.