Een zomers jasje

hoesje 7Mijn haaknaalden en bolletjes katoen lagen wat te verstoffen in de handwerkmand. De laatste keer dat ik gehaakt heb was in maart. Toen haakte ik een paar eierwarmers. Er moet daarom weer eens wat gehaakt worden en toevallig is mijn mobieltje wel toe aan een zomerse outfit.

Het haken van een hoesje voor je mobieltje is natuurlijk heel simpel. Je haakt gewoon een rechte lap en maakt die aan twee zijden dicht. Klaar! Ik heb dan ook geen patroon gebruikt voor dit hoesje.

Werkwijze
Ik pakte een bolletje knalblauw haakkatoen en haakte 22 lossen, dat is de breedte van mijn Sony Xperia, en één keerlosse. Daarna haakte ik vasten, maar ik stak de haaknaald alleen door de voorste lus, niet door allebei de lussen zoals gebruikelijk is.

Na een paar toeren wisselde ik van kleur en ik pakte felroze, even later weer afgewisseld met blauw en groen. Toen ik een flink lapje had, legde ik regelmatig mijn mobieltje op het lapje om te kijken of ik al ver genoeg was om aan het knoopsgat te beginnen. Voor het knoopsgat haakte ik zes vasten, vervolgens 20 lossen en daarna weer zes vasten. Bij een kleinere knoop haak je uiteraard wat minder lossen. Na het knoopsgat minderde ik aan de zijkanten wat steken door ze samen te haken.

Ik hechtte alle draadjes aan de binnenkant af (en dat waren er nogal wat).  Met blauw haakte ik vervolgens een randje om de lap heen. Ik vind dat wat netter staan. Bovendien is het makkelijker om de zijkanten aan elkaar te haken. Ik vouwde het lapje dubbel en haakte vasten door de twee lagen heen. Dat deed ik aan beide zijkanten. Tot slot haakte ik nog een extra roze randje langs de flap en zette ik een flinke knoop op de voorkant.

Nu jullie!

10 gedachtes over “Een zomers jasje

  1. Nu jullie????
    Ik ben nog steeds een trui voor Toet aan het breien. Gelukkig heeft hij het niet snel koud want anders was ik al lang gek geworden van dat beest,,,

  2. Leuk maar ik pas. Ben niet zo in een haakbui momenteel. En ik moet de Kerst-eland voor mijn moeder nog afmaken. Ik had er al een gemaakt voor haar maar daar werd mijn achterneefje van zes verliefd op. Dus tja….

  3. Lekker vrolijk!
    Toen ik nog op de basisschool zat haakte ik vaak bij mij oma. Meestal bloemetjes met allerlei ingewikkelde patronen (uiteraard met een klein beetje hulp van oma). Nu trekt het haken mij niet meer zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.