Parkeerproblemen

parkeren ArenaAl jaren parkeren we, bij een bezoek aan de hoofdstad, de auto in het Transferium onder de Arena. Dat vinden wij handig en het is niet duur. Vorige week maakten we weer een tripje naar Amsterdam waar we een onplezierige verrassing kregen.

Een paar keer per jaar bezoeken we Amsterdam om even te shoppen, om naar de film te gaan of voor een bezoek aan een museum. In het Transferium onder de Arena kun je voor zes euro de hele dag je auto stallen en je krijgt er OV-kaartjes voor de heen- en terugreis naar het centrum. Handig!

Verkeerde ingang
Zoals altijd namen we bij het binnenrijden van de parkeergarage de tweede ingang rechts. Dan kom je beneden uit vlakbij het loket waar je de kaartjes voor het OV kunt halen. Na een minder prettige inbraakervaring proberen we de auto altijd in de buurt van het loket te parkeren. Dat voelt wat veiliger.

Toen ik bij het loket kwam om de OV-kaartjes op te halen was er al een hoop geroezemoes. Er stonden wat mensen die niet goed wisten wat ze moesten doen. Iets vermoedend gaf ik mijn parkeerkaart aan de man bij het loket, die mij vervolgens meedeelde dat ik door de verkeerde ingang was binnengekomen.
“Nee”, zei ik. “Zo kom ik altijd binnen en het is altijd goed.”
“Mevrouw, u bent door de verkeerde ingang gekomen. U moet naar boven.”, riep de man. Er zat een raampje tussen ons in met maar enkele gaatjes, je moet hard praten om elkaar te kunnen verstaan.

Naar boven
Ik bedacht me ineens dat de man me verkeerd begrepen had, hij dacht vast dat ik al naar de stad geweest was.
“Ik moet nog naar de stad”, voegde ik toe. “Ik heb twee OV-kaartjes nodig”.
“U bent de verkeerde ingang ingereden”, schreeuwde de man. “U moet de garage uit en een andere ingang nemen. U moet naar boven.” De man schreeuwde nog een heleboel, maar ik snapte hem niet. Naar boven had hij gezegd en wij liepen naar boven, achter wat andere mensen aan.

De beheerder van de garage was beter in staat ons uit te leggen wat de bedoeling was. Sinds het begin van het jaar was er een speciale ingang voor automobilisten die gebruik maken van de P+R met OV. We moesten het kaartje afrekenen voor 1 euro, de garage verlaten en er weer inrijden en de juiste ingang nemen. Dat deden we braaf. Uit de automaat haalden we vervolgens voor 5 euro de OV-kaarten. Bij terugkomst reken je dan nog voor 1 euro je parkeerkaartje af.

Een vies toetje
We gingen de stad in, lunchten bij Jamie Olivers Fifteen, bekeken het Scheepvaartmuseum, deden een terrasje en gingen shoppen. Vervolgens namen we de metro terug naar de Arena en gingen daar naar de film. Daarna liepen we terug naar de auto in de parkeergarage om af te rekenen.

Je moest je parkeerkaartje én de gebruikte OV-kaartjes scannen. ‘Niet meer geldig’ was de mededeling op de automaat en het fraaie bedrag van 21 euro was zichtbaar. We probeerden het nog eens en nog eens, maar nee. Toen zagen we op het bord staan dat de OV-kaarten een uur na het uitchecken niet meer geldig waren. Tja, wij hadden 2,5 uur in de bios gezeten. Iets wat we overigens wel vaker deden en toen waren die kaartjes nog gewoon geldig geweest.

We konden dus 21 euro neertellen en daarmee kwam het parkeren + OV op 27 euro uit in plaats van op zes euro. Gelukkig hebben we verder een ontzettend leuke dag gehad en hebben we daarvan de foto’s nog. 🙂

Advertentie

13 gedachtes over “Parkeerproblemen

  1. Goed om weten, de volgende keer dat wij Amsterdam komen bezoeken zullen wij ons eerst informeren over het hoe en wat van de beschikbare parkeergarages. Wij reserveerden steeds onze parkeerplaats online voor we van Belgie naar Amsterdam kwamen en reden dus ook gewoon op dezelfde plaats de garage in. Dus eerst even informeren of er in die parkeerruimte geen aanpassingen gebeurt zijn.

  2. So he…

    De twee keren dat ik onlangs in Amsterdam heb geparkeerd stond ik bij Nemo en de OBA in de buurt. Stad op loopafstand. Blijf je korter dan 4 uur is het een duur geintje, daarna schiet je het dagtarief van 10,– in.

  3. Wat is het toch jammer dat je de auto soms niet even op kunt vouwen en gewoon even in je binnenzak kunt stoppen ! De kiekjes zijn in ieder geval een schot in de(dure) roos !

  4. Zonde. Dat parkeren in Amsterdam is verschrikkelijk maar ze maken het er ook niet makkelijker op. Soms denk je wel eens: zouden ze dat expres zo verwarrend maken? Is allemaal winst voor de gemeente tenslotte..

  5. Wat zonde dat ze daar niet beter over hebben gecommuniceerd. De beheerder had op zijn minst kunnen vertellen dat niet alleen de ingang anders was geworden maar de overige “regels” ook. Gelukkig dat jullie wel een leuke dag hebben gehad. Dat maakt het dan weer iets minder erg…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.