Inrichten en de eerste expositiedag

RE 4Al vanaf maart ben ik bezig met de expositie bij RUIMTE in Gouda. Na alle voorbereidingen is de expositie deze week dan eindelijk gestart. Afgelopen woensdag werd de auto ingeladen en brachten we alles naar RUIMTE om de expositie in te gaan richten.

Het was de afgelopen maand een zooitje in mijn atelier. Alle beelden die mee mochten stonden klaar en ook de doosjes die ik besteld had om mijn beelden in te verpakken en te vervoeren. Op de buitenkant plakte ik een visitekaartje en een foto van het beeld dat erin hoort. Ik printte alles uit en sneed het netjes uit met mijn nieuwe snijmachine.

Inrichten
Woensdagochtend pakten Partner en ik de auto in. Er moesten vijf kartonnen sokkels mee, een open kast en de beelden natuurlijk. Vriendin en kunstcollega GB kwam me helpen om alles weer uit te pakken en de expositie in te richten.

Het was al druk bij RUIMTE en net nadat we gearriveerd waren werd een groot weefgetouw afgeleverd voor ‘Gouda weeft wafels’. Het was heel leuk om andere kunstenaars te ontmoeten en de verschillende kunstwerken te zien. De één kwam heel even langs om wat beelden te droppen om vervolgens naar een volgende expositieplek te gaan. De ander bleef de hele dag meehelpen of rondkijken.

Bij IKEA had ik een open kast gekocht die prima dienst kon doen als een sokkel. Ik kon er vier van mijn beelden in kwijt, de raku- en pitfirestukken. Omdat de kast aan twee kanten open is, kun je de voor en achterkant van de beelden zien. Heel handig dus. De ‘Badmutsen’ kwamen op een laag podium te staan.

De eerste expositiedag
Deze expositie werd niet officieel geopend en er was geen feestje zoals dat de vorige keer wel was. Ik was op verzoek van wat mensen wel zelf aanwezig op de eerste expositiedag. Toen ik net gearriveerd was kwam mijn eerste vriendin al binnen lopen. Het is toch wel erg leuk om bekenden binnen te zien komen die speciaal voor jouw werk komen kijken. Maar ook reacties van mensen die ik niet kende waren leuk om te zien en te horen.

Tot 28 juni zijn mijn beelden nog bij RUIMTE te bewonderen.

 

10 gedachtes over “Inrichten en de eerste expositiedag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.