De badmutsen

Badmuts 2 - preview (is nog niet af) Ca. 14 cm hoog.Deze blogpost was vorige week al stiekem voorgepiept. Ik dacht alvast een inleiding te maken met mijn smartphone, ik wilde het concept opslaan en voila … de blogpost werd het internet opgeslingerd in plaats van braaf in het conceptenmandje te blijven wachten. Nu is het dan echt de beurt aan de badmutsen. De dames watertrappelen van ongeduld om zich te laten zien.

Tijdens mijn expositie bij RUIMTE eind deze maand laat ik wat raku- en pitfirewerk zien. De eierschalen die ik gemaakt heb waren ook welkom, maar omdat het al Pasen geweest is bewaar ik ze liever tot volgend jaar. Bovendien is het merendeel van wat ik maak figuratief werk, daar wil ik dan ook wel het e.e.a. van laten zien.

Mini bustes
Aangezien ik altijd enthousiaste reacties krijg op de bustes die ik maak, leek het me leuk om er voor de expositie nog een aantal te maken. Ik maakte ze alleen een paar maatjes kleiner, mini bustes zogezegd. Het zijn zwemsters geworden die met de schouders en het hoofd met badmuts boven het water uitsteken. Ze zijn in een relaxte staat en hebben de ogen gesloten. De dames zijn ca. 14 cm hoog.

In totaal heb ik vijf ‘badmuts bustes’ gemaakt in verschillende kleuren. Het wordt nog even spannend of de dames allemaal op tijd uit de oven zijn voor de expositie. Na de bustes wilde ik een iets andere ‘badmuts’ maken. Dat zijn twee dames geworden in bikini die met de benen in het water staan. Zij zijn helaas te laat voor de start van de expositie, maar wellicht kan ik ze half juni aan de serie ‘Badmutsen’ toevoegen.

Het resultaat
De badmutsen moeten nog gebakken worden (op badmuts 1 na) en worden dan een paar tinten lichten, een beetje rozig, dan het chocoladebruin dat ze nu zijn. Ook de kleuren van het onderglazuur dat je nu ziet worden straks anders. De kleuren worden feller en ze krijgen een glanzende laag. Zie hieronder het resultaat.

 

7 gedachtes over “De badmutsen

  1. Dit zijn van die beelden die je weleens in interieurwinkels ziet en dan denkt: wat ontzettend leuk, kopen! Zo lief. Om te geven en ook om te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.