Van ruilen komt …?

ruilen… huilen zou je automatisch aanvullen. Maar dat hoeft natuurlijk niet, soms is ruilen heel wenselijk. De laatste jaren is het delen en ruilen van spullen hartstikke hip. Het stikt dan ook van de deel- en ruilwebsites. Het delen van je auto is al langer gewoon, net als het ruilen van huizen om goedkoop en uniek op vakantie te gaan. Tot voor kort was er zelfs een website voor het ruilen van je tuin.

Eerlijk gezegd kwam het nooit eerder in me op om een ruilvoorstel te doen. Het is nou eenmaal niet gebruikelijk om in een winkel spontaan te roepen: “Kan ik deze broek ruilen voor …”. Tja, voor wat eigenlijk? Voor iets dat ik al jaren op zolder heb staan, voor het doen van de afwas, voor een boek dat ik al uitgelezen heb, voor iets dat ik zelf gemaakt heb?

Ruilen op internet
Als je wilt ruilen met voorbedachte rade ben je al snel aangewezen op het internet. Daar kun je gericht zoeken of aanbieden wat je wilt en dan gaat het niet alleen om spullen. Ook diensten en kennis kunnen geruild of ingewonnen worden bij www.durftevragen.com bijvoorbeeld. Het delen van je spullen doe je natuurlijk op www.spullendelen.nl. Behalve delen en ruilen wordt het afnemen van diensten van particulieren steeds normaler. Het boeken van een overnachting in Barcelona hoeft niet meer bij een hotel maar kan op de website www.airbnb.nl gewoon bij mensen thuis.

Diensten ruilen
herfstman 2Inmiddels zou ik het niet heel gek vinden om voor mijn schoonheidsspecialiste een simpele website in de lucht te gooien en daarvoor een gratis behandeling te krijgen. Of voor mijn vriendin die yogalerares is een flyer te maken in ruil voor een paar lesjes.

Toen mijn tuinman me, na het snoeien van de tuin, vroeg of ik in natura wilde betalen keek ik dan ook niet vreemd op. 🙂 Hij had op tafel Monsieur Automne zien staan en hij wilde het beeld heel graag hebben. Dat hebben we dus even prettig geregeld.

Au revoir Monsieur Automne!

 

8 gedachtes over “Van ruilen komt …?

  1. Jaja…je dacht niet heel even aan iets anders dan Monsieur Automne?

    Leuk hoor. En fijn dat dat kan. Ruilen.

  2. Persoonlijk denk ik dat het veel beter zou zijn om wat vaker in natura te betalen, mits beide partijen daar een goed gevoel aan overhouden natuurlijk. Het zou heel wat zakkenvullende, graaiende bankiers erg slecht uitkomen denk ik – alleen daarom al is het de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.