Kennismaken bij RUIMTE

Onlangs vertelde ik jullie dat mijn kunstwerken binnenkort te zien zijn bij RUIMTE voor kunst, textiel en design in het centrum van Gouda. Ik had wel eens nieuwsgierig naar binnen gekeken, maar ik was nog nooit naar binnen gegaan. Het is de hoogste tijd om eens kennis te maken.

Als je in het centrum van een stad moet zijn is de fiets wel het beste vervoersmiddel om te hebben. Eén keer per jaar laat ik mijn fiets uit en dit was dus wel het uitgelezen moment. Ik pompte de bandjes op, stofte het zadel af en wurmde het ding naar buiten. Zigzaggend reed ik om de wandelende onnozele (of moet ik zeggen argeloze) bezoekers van de binnenstad van Gouda heen. Via de Markt reed ik naar de Lage Gouwe waar de visbanken staan. 

op de fietsBij de visbanken
Ik ketende mijn fiets aan een hek bij de gracht (dat heb ik altijd al een keer willen doen). Veel bezoekers aan Gouda lopen met open mond en klikkende camera’s op de visbanken af, maar ze vergeten een blik te werpen op de etalage van RUIMTE en dat is zonde. Ik keek uiteraard wel in de etalage en ging toen naar binnen.

Er hingen grote schilderijen aan de muur, op grote sokkels stonden beelden uitgestald, in een vitrine lagen sieraden, er hingen tassen en een rek met kleding van vilt. Kortom RUIMTE heeft een zeer diverse en betaalbare collectie.
“De collectie wisselt elke maand”, vertelt Saskia Visser een van de initiatiefnemers van RUIMTE. “Er zijn een aantal vaste exposanten, maar we verhuren ook een deel van RUIMTE voor een maand aan gastexposanten.”

Tussen Kunst en Kerst
Het pand is van familie van Saskia en het stond, als meer panden in de binnenstad, leeg. In 2010 ontstond het idee om het pand voor tien dagen te openen en er een midwinterexpositie te houden. Het succesvolle ‘Tussen kunst en kerst’ kreeg in 2011 een vervolg en in de loop van 2012 waren er voldoende exposanten om elke zaterdag de deuren te openen.

Uit de hand gelopen hobby
“RUIMTE is een uit de hand gelopen hobby, net als de schilderijen en viltwerkstukken die ik maak. Op een gegeven moment wil je graag het resultaat laten zien. Ik kende meer kunstenaars die hun werk wilden exposeren en zo is het idee voor RUIMTE ontstaan. Wij bieden nu RUIMTE aan andere kunstenaars”, aldus een enthousiaste Saskia.

Ik kan niet wachten tot het 29 mei is, dan ben ik aan de beurt om mijn uit de hand gelopen hobby te laten zien! Hieronder een impressie van wat er zoal te zien is bij RUIMTE.

 

 

15 gedachtes over “Kennismaken bij RUIMTE

    • Dat zou ik zeker doen. Gouda heeft kaas, stroopwafels, kaarsen en keramiek. De Goudse Keramiekdagen zijn ook zeker een aanrader, het is dan wel poepiedruk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.