Parijs verveelt nooit

P - EiffeltorenInmiddels kan ik me niet herinneren hoe vaak ik naar Parijs ben geweest. Het zal de tien keer onderhand wel naderen. Ik was er eenmaal in de zomer, eenmaal in de winter, eenmaal met collega’s, eenmaal met school en een groot aantal malen was ik er in de herfst. Dat weerhield me er niet van om er met Partner toch weer een keer heen te gaan.

Parijs is een stad waar ik nooit genoeg van krijg. De Eiffeltoren blijft mooi, ook al hangt er een enorme foto van boven de bank in mijn woonkamer. Een aantal jaren geleden waren Partner en ik in de winter in Parijs en het vroor. We bleven toch goed warm omdat we alles moesten lopen, de metro reed namelijk niet. Gelukkig hadden we een hotel naast de Eiffeltoren en zaten we niet in een buitenwijk van Parijs.

La Défense
Ditmaal zaten we wel buiten het centrum in de zakenwijk La Défense en dat beviel erg goed. Met metrolijn 1 of RER A zaten we binnen 10 minuten in het centrum van Parijs. La Défense zelf is ook de moeite van het bekijken waard. Futuristische gebouwen spiegelen zich in elkaar, er zijn veel winkels en restaurantjes (en minimaal drie filialen van Starbucks) en de Grande Arche staat er (zie foto’s).

Natuurlijk zijn we Parijs ook in geweest. We hebben de Sacre Coeur, de Notre-Dame, de Eiffeltoren, de Tuileriën, het Louvre, het Pantheon, Jardin du Luxembourg, het Marmottan, de Champs Élysées, de prachtige Pont Alexandre, Gallery Lafayatte en Printemps gezien. De dingen die vrijwel iedereen gaat zien dus. 🙂

De waterlelies paris_orangerie
We bezochten voor de eerste maal Musée de l’Orangerie en dat kan ik iedereen aanraden die van het werk van de impressionisten houdt. In twee grote ovale zalen hangen Les Nymphéas (de Waterlelies), acht enorme en schitterende schilderijen van Claude Monet. Het is ook leuk om de gezichten van de bezoekers te bekijken die de zaal voor het eerst betreden. Bij veel mensen komt er spontaan een brede glimlach op het gezicht. We bezochten ook de tuinen van Monet in Giverny, meer daarover in een andere blogpost.

Een piepkleine Eiffeltoren
Als je Gallery Lafayette via de roltrap doorkruist, zie je allerlei luxe goederen aan je voorbij komen. Het interieur zelf mag er overigens ook zijn. Op het dakterras heb je een mooi uitzicht over Parijs. In de verte zie je een piepkleine Eiffeltoren, daar moesten we even mee dollen (zie foto’s). Het weer werkte enorm mee en we hebben een heerlijke midweek gehad.

11 gedachtes over “Parijs verveelt nooit

  1. Ja zeker,het is een pracht stad. Volgende keer moet je eens de fiets nemen. Super om daarmee de stad te doorkruisen.

  2. Prachtige stad! je raakt er nooit uitgekeken.
    Ben er ook verschillende keren geweest en ook altijd onder de indruk.
    Ook La Défense vind ik erg leuk om te zien.

    Liefs Onzeweg

  3. Ex-partner komt daar vandaan en ik heb jarenlang elk weekend in Parijs gezeten. Heerlijk was het. Toen ik er ging wonen vond het het wat minder. Daar wonen en werken ging me niet goed af, vooral omdat het werken daar een stuk hiërarchischer is dan hier. Bovendien: elke ochtend alle collega’s een hand en 2 kusjes geven vond ik ook gruwelijk.

  4. Ben er een keer of drie geweest en heb wat dingen overgeslagen, zie ik. Maar Parijs staat niet (meer) op mijn lijstje. Niet echt mijn favoriete stad, helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.