Geglazuurde eieren

eischaaltje met snoepEen tijdje terug liet ik jullie zien hoe ik ‘een ei van klei’ maakte met behulp van een ballon. Door een beetje pech kreeg een aantal eieren een flinke barst, maar bij de eieren die niet helemaal doorscheurden gaf dat een heel leuk effect. Inmiddels zijn de eieren geglazuurd en ik laat jullie nu het eindresultaat zien.

eischaal 1Er zijn twee soorten eieren heelhuids uit de strijd gekomen. Eerst zijn daar de gebarsten eieren, die minder bruikbaar leken maar toch erg mooi geworden zijn. Daarna heb ik nieuwe eieren gemaakt die wat minder fragiel zijn, zonder barsten. Deze wilde ik als schaaltje gebruiken voor paaseitjes of snoepjes en als potjes voor planten.

Ondertussen heb ik ook nog een derde soort gemaakt. Dat zijn de eieren die ik handmatig heb laten barsten. 🙂 Ik heb ze vorige week pas ingeleverd voor de eerste stook, dus het duurt nog even voordat ik hiervan het eindresultaat kan laten zien.

Ik heb de meeste eieren geglazuurd met een effectglazuur. Omdat een effectglazuur erg onvoorspelbaar is en kan gaan uitlopen, heb ik dit alleen aan de binnenkant van het ei gespoten. De buitenkant heb ik met een engobe (een soort kleislib met een kleurtje) behandeld en daarna met een transparante glansglazuur overgespoten. Eén van de eieren heb ik met koperoxide bewerkt en daarna in de kleur ‘heftig rood’ gespoten. De koperoxide ziet er op sommige plaatsen zilverachtig uit.

Vrolijk en/of Zalig Pasen!

Advertentie

9 gedachtes over “Geglazuurde eieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.