Op zoek naar ruimte om te exposeren

krulIn mijn uitdagingenschrift staan hele simpele opdrachten. Het opruimen van de keukenkastjes bijvoorbeeld en het koken van een maaltijd uit een kookboek. Er staat ook in dat ik een locatie moet vinden om te exposeren. Ik had mezelf een tijdslimiet opgelegd, ik moest voor 1 april (dit jaar) een locatie gevonden hebben. 

Eerst zocht ik op internet naar locaties: bibliotheken, ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, restaurants en hotels. Op veel locaties willen ze graag schilderijen ophangen, maar beelden zetten ze liever niet neer. Eerlijk gezegd vind ik het ook een beetje eng om ergens in een gang waar veel mensen langslopen een beeld neer te zetten zonder dat deze veilig of in een vitrine staat.

Ik besloot voorzichtig en bescheiden te beginnen met twee bibliotheken die beschikken over vitrines. Uiteraard is het verzorgen van exposities niet de ‘core business’ van bibliotheken, maar na drie weken heb ik nog niets gehoord.

Appelig vindt RUIMTE
ruimteOndertussen werd ik wat brutaler en ik stuurde een mailtje naar kunstwinkel/galerie RUIMTE in Gouda met de vraag of ik als amateur bij hen zou mogen staan. Al snel had ik antwoord dat goede amateurs en professionals welkom waren. Twee dagen later zou ik gebeld worden om wat informatie uit te wisselen.

ruimte 2Die twee dagen was ik enorm zenuwachtig. Zou mijn werk wel goed genoeg zijn? Het verlossende telefoontje kwam en RUIMTE was wel geïnteresseerd in mijn rakuwerk en pitfirewerk. Ook de eieren spraken erg aan en het klein materiaal (de harten van klei en wat schoteltjes). Zo komt het dus dat mijn werk van 28 mei t/m eind juni 2014 te zien zal zijn bij RUIMTE voor kunst, textiel en design en dat is ook tijdens de wereldberoemde Goudse Keramiekdagen!

Afgelopen weekend ben ik al even gaan kijken bij RUIMTE, daar zal ik jullie binnenkort wat meer over vertellen. Ik streep weer even een uitdaging uit mijn schrift en schrijf er eentje bij op mijn behaalde-doelenlijstje. 🙂

13 gedachtes over “Op zoek naar ruimte om te exposeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.