Open huis of gekkenhuis?

open huis 1Ik had natuurlijk een beetje reclame gemaakt voor het huis van Partner en wat opgeschept over de kartonnen meubels en mijn stylingskills. Maar dat de kijkcijfers de eerste dag dat het huis op Funda stond ver boven de 1.500 zou zijn verraste ons wel. We waren benieuwd of er ook kijkers zouden zijn op de Landelijke Open Huizendag op 5 april.

Toen het huis drie dagen op Funda stond belde de makelaar. Of het goed was dat er vrijdag één en woensdag twee kijkers zouden komen. 🙂 De makelaar vertelde ons na de bezichtigingen dat er mogelijk twee serieuze kandidaten tussen zaten. Eén stel zou waarschijnlijk tijdens het open huis nogmaals komen. We waren benieuwd. Zaterdagochtend kocht ik bloemen en paaseitjes (geen appeltaart). We namen plaats in de keuken, Partner met de krant en ik met mijn laptop en we wachtten af.

Laat de kijkers maar komen
open huis 2Om 11.05 uur belden de eerste kijkers aan. Opgelucht keken we elkaar aan, we zaten tenminste niet de hele dag voor niets. Toen Partner hen het hele huis had laten zien ging de bel opnieuw. Dat ging goed, als ze allemaal zo netjes na elkaar zouden komen … De bel ging weer en er stond een derde stel voor de deur. Het eerste stel nam afscheid en ik liep met het derde stel naar boven.

Om 12.00 uur waren er zes stellen geweest met vooral positieve reacties. Puffend gingen we even zitten en we namen een boterham. Partner keek naar buiten en zei voor de grap: “Waar blijven ze nou?” We hoefden niet lang te wachten. Die tien minuten waarin ik een boterham naar binnen werkte bleken de enige rustminuten van de middag te zijn. Om 13.00 uur hadden we tien stellen rondgeleid en we verwachtten het meeste wel gehad te hebben. Maar nee hoor.

Met tussenpozen van vijf tot tien minuten belden er mensen aan. Sommigen stonden met meerdere tegelijk op de stoep en we moesten dan ook groepsrondleidingen geven. Om 14.15 uur stonden we bijna te jongleren, er waren zes stellen tegelijkertijd binnen! Ik moest eigenlijk een plasje doen, maar dat kon gewoon niet omdat er steeds werd aangebeld en mensen wilde ook het toilet zien (liever niet met mij erop).

En nou d’r uit!
Tien minuten voor sluitingstijd stonden er nog drie stellen met Partner te praten en er belden op dat moment nog twee bezoekers aan. Toen we om 15.10 uur de laatste mensen buiten hadden gezet zakten we vermoeid in elkaar.
“Ik was al tevreden geweest als we drie stellen hadden gehad”, zei Partner. “Tien stellen was een compleet succes geweest.”
“Wat was dit dan?”, vroeg ik. “Een gekkenhuis?”

We hebben mensen laten raden hoeveel bezoekers we hebben gehad, maar ze geloofden ons gewoon niet meer als we zeiden dat ze nog te laag zaten met 12. We kunnen wel zeggen dat de Open Huizendag voor ons een daverend succes was met 30 bezichtigingen. Hopelijk kan het nog succesvoller worden afgesloten met een bod!

 

19 gedachtes over “Open huis of gekkenhuis?

 1. Ik hoor van meer mensen met ‘open huis’ dat er veel bezoekers zijn geweest. Ik hoop voor jullie dat de nieuwe bewoner er tussen zat…

 2. Het kan niet anders of er zit een tussen! (En uiteindelijk heb je er ook maar één nodig natuurlijk!). Zou wel fijn zijn. Duimen maar!

  • We kregen inderdaad veel positief commentaar op de kartonnen meubels. De meeste mensen hadden op de foto’s niet gezien dat het karton was.
   Overigens was er ook iemand die zei speciaal voor de schemerlamp te komen. 🙂

 3. Woow, dat zijn echt veel kijkers! Hopelijk is het huis dan ook gauw verkocht! Succes!
  Ben wel benieuwd naar de schemerlamp eigenlijk… 🙂

 4. Zo dat is heel veel belovend. Daar dromen de meeste huizenverkopers van. Hopelijk werpt het snel zijn vruchten af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.