Monsieur Automne in het voorjaar

herfstman 2Ik weet het, de lente begint en toch kom ik nu aanzetten met een mannetje dat een herfststorm moet doorstaan. Het beeld is gemaakt van klei, maar ik heb ook moeten haken, vilten en lijmen om tot het uiteindelijk resultaat te komen. Vandaag stel ik jullie voor aan Monsieur Automne.

herfstmanToen ik de klei aan het kneden was voor dit ventje vielen de blaadjes van de bomen en stormde het. Eerst was het gewoon een mannetje met een rond lijf, gemaakt van twee halve ronde ballen, en zijn hondje. Dat hondje is helaas gesneuveld.

Al die bladeren die voor mijn raam voorbij kwamen, gaven me het idee het mannetje in een herfststorm te zetten. De rondvliegende blaadjes worden tegen hem aan geblazen. Ik zou een sjaal voor hem haken, de uiteinden zag ik al wapperen in de wind.

Oorspronkelijk zou ‘monsieur’ een paraplu vasthouden, dat ging helaas niet helemaal als gepland. Nu houdt hij een boompje in zijn hand. De drie bolletjes heb ik van wol gemaakt, ze zijn gevilt. Hoe ik dat gedaan heb zal ik in een blogpost over vilten laten zien. De gehaakte sjaal is verstevigd met ijzerdraad zodat het net lijkt of het waait.

13 gedachtes over “Monsieur Automne in het voorjaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.