De rechterhand van de kunstenaar

gb rechterhandMijn vriendin GB Beeldend kunstenaar heeft binnenkort een expositie. Zij mag zo’n 20 schilderijen/3D-doeken ophangen in een brasserie in Voorburg. Er is slechts één klein probleempje … nog niet alle doeken zijn af. Ze vroeg me daarom of ik haar kon komen helpen.

Dat wilde ik natuurlijk wel. Dan kon ik creatief bezig zijn en nog gezellig kletsen ook. Bovendien had ze me een lekkere lunch beloofd. Eerst liet ze me de schilderijen zien die al af waren. Gelukkig waren dat er al een heleboel. Ik zag prachtige schilderijen met regenboogkleuren, cirkels, klodders, houtsnippers, goud en veel wit. Meer zeg ik er niet over, ga maar kijken op haar expositie.

Ik mocht zelf ook met wit aan de slag. GB had cirkels van verschillende hoogtes op een doek geplakt. De buitenkant was al redelijk wit, maar de binnenkant nog niet, dat was mijn taak. Ik was bang dat ik het te slordig zou doen. GB stelde me gerust, het was ook niet de bedoeling dat het netjes werd. Het was de bedoeling dat alles wit werd, eerder mocht ik niet naar huis. 😉

We kletsen ons een heel eind de middag in en voor we er erg in hadden begonnen onze magen te knorren. Samen maakten we de lunch klaar, het werd een reuzensandwich. Bacon, kipfilet en eieren spetterden in de pan. Ik geloof dat GB bang was dat ik om zou komen van de honger.

Toen aan het eind van de middag alles wit was mocht ik naar huis. Daar kon ik de foto-impressie van de middag bekijken.

Advertentie

14 gedachtes over “De rechterhand van de kunstenaar

  1. Dat is leuk!!
    (en ik krijg direct trek!)
    Ben benieuwd naar de rest van de schilderijen. Haar schilderijen die eerder op jullie expositie hebben gehangen vond ik ook heel erg gaaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.