Nordic walken, ik kan het nog

nordic walkingIk kon me niet herinneren wanneer ik voor het laatst mijn Nordic Walkingstokken had uitgelaten. Na het lopen in de sneeuw en de oliebollenwalk in 2012 had ik de stokken niet meer aangeraakt. Ik was naar de sportschool gegaan en daarna was ik begonnen met hardlopen.

Inmiddels sport ik al zo’n tien maanden niet meer. Koekjes eten doe ik nog wel heel fanatiek. Partner roept dan ook al maanden dat ik weer moet gaan sporten. Toen ik twee weken geleden een scheur naast de kontzak van mijn favoriete spijkerbroek ontdekte begon het langzaam tot me door te dringen dat Partner misschien wel gelijk heeft. Ik zette het dan ook in mijn schrift met uitdagingen.

De afgelopen weken was het schitterend weer. Het wolkendek maakte plaats voor een mooie blauwe lucht. Zelfs de vogeltjes geloven dat er nu betere tijden aanbreken en fluiten vrolijk. Waarom zou ik binnen op de bank blijven zitten als ik ook een frisse neus zou kunnen halen? Geen idee.

Daarom stond ik maandagochtend op tijd op, trok mijn sportkleding aan, pakte mijn stokken en sprong in de auto. Mijn trainster kon bijna niet geloven dat ik het echt was. Ze had me al opgegeven, maar ondanks dat werd ik hartelijk ontvangen. Het was wel een beetje jammer dat de zon zich achter de wolken verschool en in haar plaats wat druppels naar beneden stuurde.

Het was weer even wennen en ik struikelde dan ook een paar keer over mijn stokken. Al snel had ik het loopje echter weer te pakken. Ik genoot van de omgeving, de frisse lucht, het groene mos en de bloesem die hier en daar erg z’n best deed. Zelfs de regendruppels die op mijn hoofd vielen en de druppel aan mijn neus vond ik leuk.

Ik deed enorm mijn best en was dan ook behoorlijk stuk na afloop van de wandeling. Na een douche en het doen van de boodschappen plofte ik op de bank. Daar ben ik de rest van de dag gebleven, noodgedwongen, ik kon niks meer. Je begrijpt dat het tijd wordt om wat meer aan mijn conditie te doen. 🙂

11 gedachtes over “Nordic walken, ik kan het nog

  1. Zo….. dat is lang geleden 🙂
    Maar leuk dat je het weer hebt opgepakt! Voor je het weet heb je weer een goede conditie.
    (op dit moment ben ik ook alleen maar sponsor van de atletiekvereniging. Lopen doe ik nog wel, maar niet meer zo fanatiek.)

  2. Heel goed! Ik ga me binnenkort ook maar weer op de hometrainer hijsen, preventief. Een kilo per jaar is niets maar over tien jaar is het wel 10 kilo en dat wil ik beslist niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.