Meubels van karton

mvk 1“Je moet het huis helemaal leeghalen of opnieuw stylen”, zei de nieuwe makelaar tegen Partner. Maar waar haal je zo snel een hippe inboedel vandaan? Meubels huren voor een maand is te kostbaar. Voor dat bedrag kan je bij IKEA een inrichting kopen. 

Omdat we nou toch echt het huis van Partner willen verkopen besloten we te wisselen van makelaar en te luisteren naar zijn tips. De prijs gaat uiteraard wat naar beneden en er moeten andere, warmere foto’s komen. En dat gaat wat lastig met de oude grijze bankjes die er nu in staan.

Na wat surfen op het internet had Partner het gevonden, meubels van karton. Met een hoes over de bank of stoel zie je daar helemaal niets van. Je kunt er natuurlijk niet op zitten, maar ze doen dan ook dienst als fotomodel en opvulling. Partner bestelde de kartonnen meubels en twee dagen later werden ze al bezorgd.

Stylen
Van een goede vriendin, die ervoor heeft doorgeleerd, kreeg ik stylingtips. Planten, lampen en accessoires toevoegen. Aangezien de muur zachtgeel is adviseerde ze als accentkleur rood en als er één kleur is die ik liever niet in huis heb …
ikeaIk probeerde nog om er een andere kleur van te maken groen of blauw, roze misschien.

Met mams ging ik naar IKEA, eigenlijk alleen maar om een kleed te halen. Eentje die de woonkamer warmer maakt en die ik daarna ook in mijn eigen huis kan gebruiken. We kwamen leuke kussentjes tegen met een rode hoes, we zagen rode tafellopers en geinige rode bloempotten met een appel erop! Met iets meer dan alleen het kleed gingen we zeer voldaan naar huis. Mijn vriendin was zeer tevreden dat ik toch voor rood was gegaan.

Aan de slag
Afgelopen weekend reden we al vroeg naar Nijmegen. Behalve het in elkaar zetten van de kartonnen meubels, wilden we ook wat aan de tuin doen. Terwijl ik in de tuin aan het zwoegen was vouwde Partner de kartonnen onderdelen in elkaar. Nadat we hoezen over de stoelen en bank hadden gedaan zag het er inderdaad niet gek uit. De volgende keer kleden we het nog meer aan en dan wordt het tijd voor de echte fotoshoot, maar hier alvast een eerste impressie.

13 gedachtes over “Meubels van karton

  1. Er bestaan ook echt design meubels van karton, maar die zien er toch net wat anders uit 😉 Maar wel een goede oplossing dit, hoop dat jullie het snel verkocht krijgen!

  2. Ook ik had nog nooit van dit soort kartonnen meubels gehoord. Wij kregen destijds in 2010 het aanbod van twee dames die net een winkel in woonartikelen waren begonnen om de woning in Wijnjewoude (Weinterp 4) te laten inrichten door hun voor een bedrag van € 600,– (helft rekening makelaar en helft voor ons zelf). En dat hebben we laten doen, niet dat het geholpen heeft maar de foto’s zijn nog steeds te bewonderen op de site van funda.

  3. Ik dacht eerst dat het weer een nieuw knutselproject van je was 😉 Deze origami in het groot is echt wel formidabel, zeg. Ik hoop heel erg voor je dat kopers-in-spe hiervoor een boon zullen hebben, en meteen ook voor ’t huis waarin ze staan ! Succes ermee!

  4. Echt heel grappig! Hoop dat het huis snel verkocht wordt! Hier in huis (vriendjes huis dus) ik ook veel rood. In mijn eigen huis (dochters huis dus) heb ik veel groen. Bij Ikea neem ik dus ook altijd te veel mee. Daar hebben ze rood én groen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.