De kunst van het maken van rondjes

pons 3Het blijft leuk om te knutselen met papier. Een beetje knippen, plakken en stokjes maken, ik kan er uren zoet mee zijn. Ik wilde het mezelf wat makkelijker maken en ging op zoek naar een manier om op een nette manier vormen uit papier te halen in plaats van zelf te knippen. 

Toen ik twee weken geleden mijn laatste felicitatiestokje bij een collega op het bureau legde, bedacht ik me dat het tijd werd om nieuwe te maken. Ik was alleen niet zo tevreden over mijn eigen knipkunsten. Een mooi rondje knippen is knap lastig, ook al heb je eerst het zoutvaatje gepakt om een nette cirkel te krijgen.

Op zoek naar een pons
Al eerder was ik op zoek gegaan naar een pons waarmee ik nette cirkels kon maken. Ik kon alleen niet kiezen welke maat ik wilde. De dame van de zaak in hobbyartikelen zei dat een pons behoorlijk prijzig is, zeker als je er meer wilt (ca. 10 euro of meer per stuk). Ze adviseerde me dan ook om geen pons te kopen maar een apparaat (bijvoorbeeld de Cuttlebug) waarmee je kunt stansen, ponsen en reliëf kunt maken in papier. Dan kon ik niet alleen een cirkeltje, maar ook hartjes, vierkantjes, hekjes, vogeltjes en veel meer figuren ponsen.

Het klonk aanlokkelijk, maar ik was dan zo’n 85 euro kwijt voor het apparaat met een startpakket. Elk figuurtje dat ik vervolgens leuk zou vinden (en het aanbod is enorm en verleidelijk) zou ik apart aan moeten schaffen. Dan had ik wel veel meer mogelijkheden, maar ik was ook veeeeel meer geld kwijt. En ik wilde tenslotte alleen maar een mooi rondje hebben.

Ik zette de pons een tijdje uit mijn hoofd, tot vorige week dan. Ik wilde er toch graag eentje hebben en op internet zocht ik naar de juiste. Maar wat was nou precies de juiste? Ik besloot naar hobbyzaak Pipoos te gaan waar ik de pons in levende lijve kon aanschouwen. Ik pakte meteen een pons met een rondje met golfrandje van 5 cm doorsnede (de Lever Craft Punch). Toen pakte ik ook het gewone rondje van 5 cm doorsnee (de Panduro Figure Punch 2 inch). Bij de pons met het hartje (ook een Panduro Figure Punch) twijfelde ik, … heel even maar.

Natuurlijk ben ik er meteen mee aan de slag gegaan. Daarover in een andere blogpost meer.

Advertentie

6 gedachtes over “De kunst van het maken van rondjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.