Een eigen bed & breakfast

b&bVoor veel mensen is het een droom om ooit een eigen bed & breakfast te hebben. Ik zag het ook wel zitten om in een enorme tuin, verscholen tussen de bomen, een schattig gastenhuisje neer te zetten. Mijn tuin is niet enorm, maar toch heb ik sinds een paar dagen mijn eigen B&B!

Slechts drie keer verbleef ik in een bed & breakfast. De eerste keer was uit nood in Denemarken. Er was gewoonweg geen hotel meer met vrije kamers in de omgeving. Een aardige meneer pleegde een telefoontje en reed voor ons uit. We werden verwelkomt door een mevrouw op leeftijd die alleen maar Deens sprak. Ze liet ons de kamers zien en we kregen thee en koffie in de serre. Mijn vader had nog wat extra’s in de koffie, zo zagen we toen hij voorzichtig iets uitspuugde op het schoteltje. Het bleek een vlieg te zijn. Jekkie.

Snobs
Wat vakantieverblijven betreft zijn Partner en ik nogal snobs. Partner verblijft het liefst in een 4 (of 5)-sterren hotel waar geen ‘ouwe meuk’ in de kamer staat en waar de badkamer groot en heel erg netjes is, het liefst modern en/of design. ’s Morgens graag een groot ontbijtbuffet en als het kan een krantje.
“Het moet minstens net zo goed zijn als thuis”, zegt hij altijd. Ik heb daar geen bezwaar tegen. Maar in Wales zijn niet overal van die hotels te vinden. Bij hoge uitzondering mocht ik vorig jaar dus een 4- of 5-sterren B&B uitzoeken.

P1070657Het eerste B&B was een groot succes (zie foto hiernaast). De kamer was gigantisch groot en zeer modern uitgevoerd met een spiksplinternieuwe badkamer. De bewoners zorgden voor de sleutel en voor het ontbijt, verder werd je met rust gelaten. Het ontbijt was heerlijk (en ook nog biologisch).
Het tweede B&B was uitstekend, maar er was ook een wat verouderde badkamer en een dik vloerkleed op de grond. We hebben het overleefd en de B&B-houders ook.

B&B in de tuin
Zoals ik al zei, ik heb nu een eigen bed & breakfast in de tuin. Een roze huisje met een wit hekje eromheen. Ik zou er zelf wel willen wonen, maar ik ben er iets te groot voor. Deze B&B is namelijk bedoeld voor vogeltjes en ik kan niet wachten op de eerste bezoekers.

12 gedachtes over “Een eigen bed & breakfast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.