Lang leve bubbeltjesplastic!

bubbelfolieGeloof het of niet, vandaag is het de dag van het bubbeltjesplastic (noppenfolie, bubbeltjesfolie, bubble wrap). De dag waarop je zonder schaamte mag toegeven aan die verleidelijke bubbels. Dus pak de rol noppenfolie uit het magazijn, verzamel je collega’s en maak die bubbels kapot!

Bubble Wrap Appreciation Day, zoals de dag officieel heet, was een initiatief van “Spirit 95” FM radio station en is in 2001 voor het eerst gehouden. Sindsdien is er elk jaar een noppenfoliedag waarop spelletjes gedaan worden en wedstrijden gehouden worden met bubble wrap.

bubbelfolie kalenderIn 1957 probeerden Marc Chavannes en Al Fielding behang te maken van een laag plastic en een laag papier. Het materiaal sloeg niet erg aan. Ze bedachten dat het, met wat lucht ertussen, wellicht beter geschikt zou zijn als verpakkingsmateriaal voor breekbare goederen. Ze haalden geld op om hun product te kunnen produceren en sinds 1960 is het product opgenomen in Sealed Air Corporation.

De bubbelkalender
Wil je niet alleen vandaag stilstaan bij of knetteren met bubbelfolie? Denk dan eens aan de bubbelkalender 2014. Met deze kalender kun je elke dag van het jaar een bubbel kapot laten knappen.
Er zijn ook telefoonhoesjes gebaseerd op noppenfolie. Je kunt de hele dag ‘losgaan’ op je hoesje en het mooiste is dat de bubbels zich gewoon weer met lucht vullen. Je kunt er dus oneindig lang mee doorgaan.

Bubbelinspiratie
Er zijn mensen die zich door noppenfolie lieten inspireren. Zo heeft Eric Buss een fiets met bubble wrap uitgevonden en Mike danst zichzelf er de rambam op.

Advertentie

11 gedachtes over “Lang leve bubbeltjesplastic!

  1. Nou ja… had ik Meneer De Bruin dan vanmorgen toch maar even met het bubbeltjesplastic onder mijn bed laten spelen… Daar zat dat plastic op te wachten..

  2. Haha! Ook wij vinden noppenfolie natuurlijk een inspirerend product. Het wordt al lang niet meer alleen gebruikt om spullen veilig te verpakken. Het wordt nu gebruikt voor kunst, kleding, slaapplekken en zelfs matrassen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.