Een beker met hartjes

hartenbeker 2“Ik wil graag twee kopjes met hartjes bestellen”, reageerde mijn oom toen ik in een blogpost een liet zien hoe je een kopje van klei maakt. Ik maak liever niet op bestelling omdat ik er zo lang over doe. Bovendien heb ik vaak al andere ideeën in mijn hoofd die ik wil uitvoeren. Dit verzoek wilde ik echter wel uitvoeren.

Voor de kopjes die ik in juni 2013 maakte had ik een groter kopje als mal gebruikt. Daar legde ik een plak klei in. Het resultaat was wat bobbelig en ik wil graag een netter resultaat. Ik besloot het deze keer ander aan te pakken.

hartenbeker aIk rolde een plak klei uit en sneed er twee rondjes voor de bodem en twee langwerpige stukken voor de beker zelf. Op de bodem plakte ik meteen een hartje vast. Ik kon me namelijk herinneren dat het de vorige keer een enorm gepriegel was geweest om een hartje op de bodem te krijgen.

Het langwerpige stuk klei liet ik even drogen en zette het toen alvast in een halve cirkel neer. Daarna bevestigde ik het op de bodem. Ook in de beker wilde ik een hartje hebben net als op de buitenkant. Ik kraste er nog wat steeltjes in, zodat het net leek of de hartjes ballontjes waren.

Ik sneed twee dunne repen uit voor de handvaten, legde ze in de juiste houding en liet ze wat droger worden voordat ik ze aan de beker vastmaakte. Het glazuren was alsnog een gepriegel. Met een klein kwastje rood onderglazuur aanbrengen op de bodem van de beker was een hele uitdaging, maar het is gelukt!

14 gedachtes over “Een beker met hartjes

  1. Aaahh, wat schattig!!! Eigenlijk zou je een hele voorraad van die dingen moeten hebben zodat je altijd een leuk cadeautje had voor een verjaardag of zo. Zoiets unieks vinden mensen altijd leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.