Adem in, adem uit

breatheDruk, druk, druk ben ik. Zo druk dat ik soms bijna vergeet om adem te halen. Ik ben me er inmiddels van bewust dat het tijd wordt om af en toe wat rust te nemen. Hoe hard mijn breiwerk, blog of klei ook roepen, ik ga even op de bank zitten.

Bijna drie jaar geleden besloot ik eindelijk eens te stoppen met luieren en van de bank af te komen. Zo schreef ik het ook letterlijk in mijn voorstelstukjeย op mijn blog. Wist ik veel dat het helemaal de andere kant op zou gaan. Dat ik van een luiaard iemand zou worden die geen minuut onbenut wil laten.

Ren je rot
Ik plan afspraken zo strak op elkaar dat ik me de hele week een rotje ren. Na een paar jaar ben ik er dan toch achter gekomen dat het wat rustiger moet. Partner en vrienden halen opgelucht adem (zij wel), nu ze merken dat ik wat extra tijd in plan voor een afspraak. Ik ga soms gewoon even op de bank zitten totdat het tijd is om aan het eten te beginnen. Al moet ik toegeven dat ik dan wel even een paar pennen brei of steken haak. Maar dat kan ook rustgevend zijn toch? ๐Ÿ˜‰

Rustig aan
Ook het bloggen gaat sinds het nieuwe jaar anders. Ik blogde altijd steevast op zondag en woensdag. Alles moest daarvoor wijken. Toen ik vorige week maandag en dinsdag geen tijd had om de woensdagblog in elkaar te draaien haalde ik mijn schouders op. Ik had niets dringends te melden, het kon wel wachten tot woensdagavond.

Ik moet toegeven, het geeft me meer rust. Ik had de illusie dat men op woensdagochtend zat te wachten op een blogpost, maar zelfs mijn eigen moeder (die mijn blog dagelijks bezoekt) weet niet wanneer mijn blogposts precies on-line komen.

Ademhalen
Sinds een week ben ik ook bewuster bezig met ademhalen. Niet de hele tijd, maar af en toe ga ik er even voor zitten (of staan) en dan adem ik goed door. Ik adem diep in en heel langzaam weer uit. Dat doe ik overigens niet uit mezelf. Mijn vriendin volgt een opleiding voor yoga-instructrice en een van de modules is de ademhaling. Zij wil zich daarin verdiepen en ik ben een ‘gewillig’ oefenobject.

Probeer het maar even. Haal diep adem door je neus en blaas de lucht nu weer langzaam uit totdat je helemaal leeg bent. Niet vergeten weer op tijd in te ademen! ๐Ÿ™‚

14 gedachtes over “Adem in, adem uit

  1. Gelijk heb je. Je kunt gewoon bloggen wanneer jij wilt! Dat doe ik wel tenminste. Als ik vaste dagen zou hebben zou het verplichtend voelen en dan gaat de lol er vanaf denk ik, is zonde.
    Jaren geleden ben ik op yoga geweest en ik heb er nog altijd plezier van. Vooral voor wat betreft dat ademhalingsgedeelte. Ik kwam tot de ontdekking dat mijn ademhaling zo ongeveer ter hoogte van mijn schouders stokte – nu leerde ik weer fatsoenlijk ademhalen! (Is toch raar dat je zoiets natuurlijks soms opnieuw moet leren???!)

  2. Ik herken het wel dat haast verplicht bloggen op een bepaalde dag. Bij mij was het in het begin nog erger, ik vond dat ik elke dag een nieuwe blog moest plaatsen, dan zat ik vaak nog net voor 12 uur ’s nachts te zweten om nog iets op tijd online te krijgen. Dat heb ik nog vrij lang volgehouden, tot het niet leuk meer was. Nu is het doorgeslagen naar veel te weinig bloggen, al probeer ik het weer op te pakken. Daardoor wel veel lezers kwijtgeraakt helaas. :-/

    • Het moet inderdaad wel leuk blijven. Ik merkte overigens dat door iets minder te bloggen mijn blogposts beter gelezen werden. Het is voor mensen dan beter te behappen denk ik en ze slaan minder snel een blogpost over.

      • In het begin merkte ik ook als ik eens een week geen nieuwe blog had geplaatst dat er dan juist meer bezoekers waren geweest, heel gek. ๐Ÿ˜‰ Dit was allemaal nog voordat het geklungel bij Web-log.nl begon. De hele ‘ blog community’ van Web-log is toen uit elkaar gevallen, er zijn er heel veel gestopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.