Hoofden en bollen

meisje 4Toen ik het beeld Lentebol gemaakt had kreeg ik er hele leuke reacties op. Het was een behoorlijke klus om een hoofd en schouders te maken, maar wel een hele leuke klus. Voor de rakuworkshop wilde ik er graag nog één maken en daarna heb ik er weer ééntje gemaakt. Het wordt tijd om de beelden nader te introduceren.

Het beeld dat ik voor de rakuworkshop maakte is al eens eerder in ‘the picture’ geweest. Dit beeld, ‘Lokkenbol’ genaamd, bleek er een behoorlijk zwaar hoofd in te hebben. Het hoofd zakte steeds naar voren en ik moest het dan ook constant ondersteunen. Ik plakte grote lokken op het hoofd met de bedoeling de lokken en jurk zwart te maken en het gezicht wit craquelé. Later heb ik het omgedraaid.

lokkenbol 1  lokkenbol 2  

Het andere hoofd dat ik maakte werd wat fijner. Van tevoren bedacht ik dat ze ‘Hartenvrouw’ moest gaan heten. Ik wilde haar hoofd en boezem bedekken met harten. Bij het snijden in de ruwe vorm kreeg ze echter zo’n mooie coupe dat ik mijn plan bijstelde. Voorzichtig voegde ik een neus en wenkbrauwen toe. De mond en ogen liet ik weg, die trekken al snel de aandacht en ik vond het beeld eigenlijk al mooi genoeg zo.

Na het bakken heb ik het beeld een tijdje thuis neergezet op de hobbykamer. Ik wist niet goed of ik het moest glazuren of beschilderen. Vorige maand besloot ik om de haren en de jurk met parelmoer te glazuren. Nu staat ze weer thuis, maar dan op een mooi plekje in de gang.

De naam Hartenvrouw heb ik laten varen, maar een nieuwe naam heb ik nog niet kunnen bedenken. Misschien dat iemand een leuk idee heeft?

Deze slideshow vereist JavaScript.

Advertentie

19 gedachtes over “Hoofden en bollen

 1. Oh wauw, ik vind je creaties zo mooi. Kunstig hoe je dat doet. Ik zou er het geduld echt niet voor hebben. Uhmmm en een naam, geen idee eigenlijk?!

 2. Mona Liza. Op de een of andere manier moest ik aan Mona Lisa denken toen ik dit hoofd zag. Gek hè? Er zit ook iets mysterieus in, dat zal het zijn. Ik vind het prachtig!

 3. Wat een gave hobby! Je creaties zijn erg mooi!
  Een naam ervoor bedenken vind ik moeilijk, maar hierboven las ik monalisa,
  die vond ik wel toepasselijk..

  Een fijn dag gewenst!

  Liefs Onzeweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.