De laatste dagen van het jaar

valkenburg 1Wat heb ik uitgekeken naar die vrije dagen rondom Kerst en Oud en Nieuw en wat vliegen ze voorbij. Ik ben maar wat blij dat het bedrijf waar ik werk dicht is rond de feestdagen. Ruim anderhalve week om rustig aan te doen of om te feesten tot je erbij neervalt.

De Kersttijd in Berlijn vorig jaar was goed bevallen. Daarom begonnen Partner en ik onze vrije dagen in hartje Aken. De ouders van Partner waren ook mee, ze hadden nog een weekendje van ons tegoed. Dat zouden we ergens in juli doen, maar toen was het ineens zo ontzettend warm … We besloten het weekendje te verplaatsen naar december, zeker weten dat het dan niet te warm is.

De kerstmarkt rondom de (zeker van binnen) schitterende Dom en het stadhuis was erg leuk. Gezellige kraampjes met leuke artikelen die je niet op elke kerstmarkt tegenkomt. Ik ben dan ook flink losgegaan en ik heb een hoop dingen gekocht waar ik al jaren over twijfelde. Ik heb bijvoorbeeld eindelijk zo’n schattig vogelhuisje gekocht, een kerststalletje en een kerstster.

We zijn ook nog even langsgegaan in Valkenburg waar de zandsculpturen in de Wilhelminagrot bewonderden. Dat is echt de moeite waard om naartoe te gaan (je kunt er nog tot 5 januari heen). De eerste zandsculpturen die je tegenkomt zijn al mooi en ze worden steeds mooier totdat je je uiteindelijk in Bethlehem waant.

Inmiddels zijn we weer thuis en we genieten nog even van alle vrije dagen die we niet hebben volgepland met afspraken. Lekker rommelen in huis, films kijken, Norberts haken en dames boetseren. Wat wil een mens nog meer?

 

10 gedachtes over “De laatste dagen van het jaar

  1. Oooo, wat prachtig, die zandsculpturen!!! Wat knap dat mensen dit maken he? En wat vreselijk zonde dat het van zand is en straks weer weg is. Gezellig, een paar daagjes op pad. Geniet nog van je vrije dagen!

  2. Een paar jaar geleden ben ik met vriendin ook in Valkenburg geweest en natuurlijk de zandsculpturen bekeken, schitterend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.