Wat een gepuzzel

puzzelenIk ben geen spelletjesmens en ik zal me dan ook discreet proberen terug te trekken als iemand Monopoly of Triviant uit de kast haalt. Maar als er ergens een legpuzzel op tafel ligt, zit ik er al snel met mijn snufferd bovenop.

Afgelopen weekend waren we bij vrienden over de vloer waar ik de laatste keer dat we er waren ‘even’ geholpen had een grote Disneypuzzel (bijna) af te maken. Dat waren ze nog niet vergeten. Bij binnenkomst zag ik de puzzelstukjes al op tafel liggen.

Sinterklaas had hen een fotopuzzel cadeau gedaan. De afbeelding was een compilatie van foto’s van het gezin. Leuk natuurlijk om jezelf in elkaar te puzzelen. We gingen aan de slag en legden allereerst de stukjes die aan de rand moesten apart van de andere stukjes. Daarna zochten we stukjes water, stukjes lucht en stukjes van een witte gehaakte trui bij elkaar.

“Ik heb hier een gehaakte trui”, zei ik. “Maar die zie ik niet op de foto terug.”
“Dat is geen gehaakte trui”, kreeg ik als antwoord. “Dat is sneeuw!”
Vooruit dan maar. Ik zocht de stukjes sneeuw bij elkaar en probeerde ze aan elkaar te passen. Ineens kreeg ik een hoekstuk te pakken. Altijd makkelijk om van daaruit te beginnen. De rode kleuren op het stukje correspondeerden echter niet met de foto. Daar waren geen rode hoekjes te bekennen.

“Weet je wel zeker dat je de juiste puzzel hebt?”, vroeg ik.
“Natuurlijk wel”, zei de vrouw des huizes.
“Hm”, was mijn reactie. “Deze stukjes lijken anders verdacht veel op een bh-bandje en een topje.”
De heren in het gezelschap waren meteen geïnteresseerd, ze wilden me ook graag helpen zoeken naar de overige onderdelen van de dame in kwestie. De anderen waren er inmiddels ook van overtuigd dat we niet de foto van het gezin in elkaar aan het zetten waren … maar van wie dan wel?

Nadat we bekomen waren van de slappe lach werd het puzzelen een stuk spannender.
“Je kunt wel terug gaan naar de HEMA met deze verkeerde fotopuzzel”, zei ik “Maar je moet het wel kunnen bewijzen.”
Er zat dus niets anders op dan door te puzzelen (en dat is best lastig zonder voorbeeld) en van de complete puzzel een foto te maken als bewijsmateriaal.

Ik ben benieuwd hoe ver de puzzel inmiddels gevorderd is en hoeveel mensen er met de feestdagen een andere puzzel aan het maken zijn dan ze denken. 🙂

12 gedachtes over “Wat een gepuzzel

  1. Haha, wat grappig! Eigenlijk wel leuk om zo te puzzelen – dat maakt het nog net een beetje spannender! Ik ben dol op puzzelen – ik doe het de laatste jaren alleen niet meer. Ben altijd zo druk met andere dingen maar ik herinner me nog wel dat het bijna therapeutisch aanvoelde. Een soort yoga eigenlijk. Ik denk dat ik het deze winter maar weer eens ga doen. Ben erg benieuwd naar wat er tevoorschijn kwam op de puzzel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.